avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate silviup

Activitate silviup

Răspuns la discuția Pensia de invaliditate grad 2
Din ce vezi în ceea ce privește definirea doar tipul de deficiență funcțională.
Sunt curios ce spun specialiștii.
Conform noii definiri a gradelor de invaliditate din noua Lege a pensiilor, citez:

gradul I, caracterizat de deficiența funcțională gravă, capacitate de muncă și autoservire diminuate;
gradul II, caracterizat de deficiența funcțională accentuată, capacitate de muncă diminuată și capacitate de autoservire păstrată;
gradul III, caracterizat de deficiența funcțională medie, capacitate de muncă diminuată și capacitatea de autoservire păstrată.

De aici se înțelege că cei care au pensie de invaliditate grad II au drept de muncă ca și cei cu gradul III de 4 ore/ zi.

Greșesc cu ceva?
Probabil ca tatal dumneavoastra mai este coproprietar cu cineva pe acele terenuri, si in cazul acesta este scutit de la plata impozitului doar pentru cota parte indiviza din proprietatea care i se cuvine.
Sunt functionar public, si efectuez studii superioare in cadrul unei facultati, sunt in an terminal si cei de la facultate mi-au spus ca am posibilitatea sa efectuez stagiul de practica in cadrul institutiei in care lucrez.
Cand am inaintat cererea de efectuare a stagiului de practica la locul de munca, directorul executiv mi-a dat de inteles ca nu e de acord cu aceasta actiune.
Exista un cadru legal prin care conducatorii unitatilor bugetare sa fie obligati sa accepte sau refuze cererea angajatilor de a efectua stagii de practica la locul de munca?
Nici nu am drept, deoarece nu sunt proprietar pe terenurile in cauza!
Cum ies dintr-un proces de nulitate titlu de proprietate, unde nu sunt proprietar pe acele terenuri si nici bunicul meu care a fost implicat initial in proces nu a fost proprietar, conform rapoartelor de expertiza care au avut loc de-a lungul procesului.
Care este procedura legala de a iesi din acest proces care dureaza de peste 15 ani, si de-a randul acestor ani am fost chemati succesiv ca parati pe rand de la bunici, parinti si acum copii.
Răspuns la discuția Avansare in treapta de salarizare
Multumesc pentru raspunsuri, acum sunt lamurit.
Răspuns la discuția Avansare in treapta de salarizare
Da, am fost informat in acest sens din alte surse si Art. 2 din Legea 283/2011 prevede clar ca "În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/ autoritate publică pe funcţii de acelasi fel şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.".

Ca urmare a acestei Legi salariul meu trebuie sa se alinieze la nivelul de salarizare pentru funcţiile similare din cadrul institutiei.
Buna ziua,
Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de salarizare.
In decembrie 2009 am fost avansat in treapta 2 de salarizare.
In anul 2010 am fost reincadrat conform Lg. 330/2009 cu salariul care il aveam la 31.12. 2009.
In decembrie 2010 indeplineam conditiile de avansare in treapta 1 de salarizare si cu noua lege unica am ramas tot la acelasi salariu din 2009.

In momentul de fata sunt salarizat la acelasi salariu din 2009 si am colegi pe aceeasi functie cu acelasi grad care au salariul la nivelul treptei 1 de salarizare.
Pot sa ma leg de Art. 2 Lg.283/2011 pentru a veni cu salariul la acelasi nivel cu colegii mei care detin o functie asemanatoare si daca nu, exista vre-o solutie in acest sens?
Avem o sentinta judecatoreasca definitiva si investita cu formula executorie, pronuntata de catre Tribunalul Valcea-Sectia Comerciala si Contencios Ad-tiv Fiscal , la data de 30.06.2009, in sensul acordarii sporurilor de 25% din salariul de baza pt suplimentul postului si 25% din salariul de baza pt suplimentul treptei de salarizare.
La data de 16.12.2009 s-a publicat in M.Of.nr.880, Decizia ICCJ nr.20/ 21.09.2009 prin care se admite recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ si care prevede : " În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 31 alin. 1 lit. „c” şi „d” din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, republicată, stabilesc că în lipsa unei cuantificări legale nu se pot acorda pe calea judecătorească drepturile salariale constând în suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare."
Fata de cele expuse, va rog sa-mi spuneti daca Decizia ICCJ produce efecte si asupra Sentintei din data de 30.06.2009 data de Tribunalul Valcea ( daca Sentinta mai ramane in vigoare, se caseaza sau ce se intampla in acest caz?)
Va multumesc !