avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate micutam

Activitate micutam

Răspuns la discuția sulta+datorii banci
Nu am stabilit ce voi intrepinde,doar caut solutii cat mai putin riscante pt mine.Stiu ca risc si intr-un caz si in altul.Ma intereseaza sa aleg riscul cel mai mic.Dvs ma sfatuiati la inceput sa-i dau lui banii,credeti ca e mai bine asa?
Răspuns la discuția sulta+datorii banci
Va multumesc foarte mult pt raspuns.Profit de faptul ca mai sunteti inca pe aici si poate ma mai indrumati.Stiu ca trebuia sa le impartim,dar daca faceam asta ma alegeam cu o sulta dubla,poate.Acum nu mai conteaza.Problema mea acum este ca eu am suma de bani si as vrea s-o dau mai degraba la banci,decat sa i-o dau lui si sa ma judec pe urma cu bancile,nu mai bine o dau la banci si ma judec mai degraba cu el in eventualitatea in care isi cere banii? Chitantele pe care o sa le am de la banci nu ma vor ajuta oare intr-un eventual proces? Practic,pe chitante va aparea numele meu ca deponent in contul cu numele lui.Asa gandesc eu,dar nu sunt sigura daca gandesc bine,de aceea am nevoie de ajutorul dvs.Va multumesc
Răspuns la discuția sulta+datorii banci
Dar daca imprumuturile au fost facute in timpul casniciei,pt nevoi persnale? sunteti sigura ca nu ma pot trezi cu o anulare de partaj pt indestularea creditorilor?
Răspuns la discuția sulta+datorii banci
Pe chitanta probabil va aparea numele meu ca si platitor pt fostul.Acestea nu sunt valabile la cartea funciara pt iradiere sulta?
Răspuns la discuția sulta+datorii banci
Va multumesc pt raspunsul rapid.Ca sa pun in aplicare varianta pe care mi-ati propus-o,cred ca trebuie sa astept sa se produca executarea silita,ceea ce ar duce la niste cheltuieli in plus destul de mari pe care nu as avea de unde sa le scot.Altceva mai rapid nu se poate? Printr-un notar,printr-un executor?
buna ziua.Ma aflu intr-un impas si am nevoie de parerile unor specialisti.In urma partajului,printr-o tranzactie, am obtinut apartamentul pe care il detineam impreuna cu fostul sot si sunt obligata sa-i platesc o sulta de 20000 ron.Problema este ca fostul sot are niste datorii la banci neplatite si ajunse deja la firme de recuperare,care au fost facute in timpul casniciei,dar numai pe numele lui,fara giranti si ipoteca.Acum el este plecat din tara si nici nu intentioneaza sa plateasca acele datorii pt ca,zice el,nu au ce sa ii faca neavand nimic pe numele lui.Mie imi este totusi teama ca bancile se vor intoarce impotriva mea,pe sulta,sau,mai rau,printr-o actiune revocatorie.Acum dispun de o suma de bani cu care as dori sa achit acele datorii la banci,dar as vrea sa am o siguranta ca acele chitante, care vor acoperi valoarea sultei,ma vor ajuta in cazul in care fostul ma va ataca pt obtinerea sultei.Cum pot sa procedez?Stiu ca va veti intreba de ce nu-i dau lui banii si termin balciul.Pt ca el nu va achita bancile si eu nu voi fi in siguranta in casa pe care am castigat-o in urma tranzactiei.Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția anulare act vanzare-cumparare ?
buna seara,domnule avocat.Astazi am fost la doi notari in orasul meu si am intrebat cum sa procedez sa aduc actul pe numele meu,partaj sau vanzare,fara sa dau prea multe informatii si mi s-a spus clar ca o vanzare-cumparare nu se poate si un partaj nici atat la notar fara o hotarare judecatoreasca.Nu am mai intrebat de promisiunea de vanzare -cumparare,pt ca nu am vazut rostul si nu am inteles prea bine care va fi finalul acestei promisiuni.Imi puteti explica?
Răspuns la discuția anulare act vanzare-cumparare ?
Nu stiu ce sa zic...m-ati coplesit.Cred ca trebuie sa ma invete cineva cum ar trebui sa fac acea promisiune de vanzare cumparare si transferul dreptului de folosinta.Dar v-am necajit destul in seara asta.Va urez o noapte buna si vise placute
Răspuns la discuția anulare act vanzare-cumparare ?
nu prea am inteles partea cu folosinta apartamentului.pai daca se ajunge la executare silita nu se scoate apartamentul la licitatie si automat si pe mine din casa? daca e prea tarziu si va deranjez va rog sa-mi spuneti si mai vorbim maine seara
Răspuns la discuția anulare act vanzare-cumparare ?
Nu stiu ce sa fac, e foarte complicat,situatia ma depaseste,deja sunt foarte stresata.Un avocat sa-mi angajez nu-mi permit si nici macar nu stiu in ce actiune.Oricum va multumesc din nou enorm de mult!