avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta+datorii banci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta+datorii banci

buna ziua.Ma aflu intr-un impas si am nevoie de parerile unor specialisti.In urma partajului,printr-o tranzactie, am obtinut apartamentul pe care il detineam impreuna cu fostul sot si sunt obligata sa-i platesc o sulta de 20000 ron.Problema este ca fostul sot are niste datorii la banci neplatite si ajunse deja la firme de recuperare,care au fost facute in timpul casniciei,dar numai pe numele lui,fara giranti si ipoteca.Acum el este plecat din tara si nici nu intentioneaza sa plateasca acele datorii pt ca,zice el,nu au ce sa ii faca neavand nimic pe numele lui.Mie imi este totusi teama ca bancile se vor intoarce impotriva mea,pe sulta,sau,mai rau,printr-o actiune revocatorie.Acum dispun de o suma de bani cu care as dori sa achit acele datorii la banci,dar as vrea sa am o siguranta ca acele chitante, care vor acoperi valoarea sultei,ma vor ajuta in cazul in care fostul ma va ataca pt obtinerea sultei.Cum pot sa procedez?Stiu ca va veti intreba de ce nu-i dau lui banii si termin balciul.Pt ca el nu va achita bancile si eu nu voi fi in siguranta in casa pe care am castigat-o in urma tranzactiei.Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: micutam , utilizator 19:55, 8 Decembrie 2009
o varianta ar fi ca, in cazul in care bancile va solicita sa achitati sumele de bani datorate de fostul sot, sa incheiati cu creditorii un contract de cesiune de creanta prin care dvs cumparati creantele pe care bancile le au fata de fostul sot, urmand apoi ca in cazul in care el va solicita plata sultei sa ii opuneti compensarea acesteia cu creantele cumparate de dvs de la banci.
o alta varianta ar fi ca bancile sa va trimita o adresa de poprire (cred ca puteti discuta acest lucru cu executorii bancari) si in temeiul acelei adrese de poprire dvs., in calitate de tert poprit, platiti catre creditorii fostului sot iar prin aceasta plata va achitati debitul fata de fostul sot.
Va multumesc pt raspunsul rapid.Ca sa pun in aplicare varianta pe care mi-ati propus-o,cred ca trebuie sa astept sa se produca executarea silita,ceea ce ar duce la niste cheltuieli in plus destul de mari pe care nu as avea de unde sa le scot.Altceva mai rapid nu se poate? Printr-un notar,printr-un executor?
Pe chitanta probabil va aparea numele meu ca si platitor pt fostul.Acestea nu sunt valabile la cartea funciara pt iradiere sulta?
Nu inteleg de ce va complicati cu toate astea...
Platiti sulta cu singura grija de a avea o dovada, eventual consemnati suma la CEC sau o transferati intr0un cont bancar al domnului.
IN aceste cazuri nu vad posibilitati ca cineva sa va mai ceara ceva, le punetgi hartiile in fata si basta! Acele hartii sunt bune si pentru CF.
Nu stiu cine ce v-a informat de altele... nu e atributia dv. sa urmariti ce creditori are domnul, ci ei sa urmareasca ce credinte are el.
:offtopic: Nu mai redactati mesaje consecutive, editati mesajul anterior. Multumesc.
Dar daca imprumuturile au fost facute in timpul casniciei,pt nevoi persnale? sunteti sigura ca nu ma pot trezi cu o anulare de partaj pt indestularea creditorilor?

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme eneaelena eneaelena buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea judecatoreasca marcelutza marcelutza Buna ziua, As vrea o lamurire va rog:in speta: dupa divort,la procesul de partaj a ramas doar casa construita de cei 2 fosti soti,cu imprumut bancar,pe. ... (vezi toată discuția)