avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea judecatoreasca

Buna ziua,
As vrea o lamurire va rog:in speta: dupa divort,la procesul de partaj a ramas doar casa construita de cei 2 fosti soti,cu imprumut bancar,pe. care l-au luat impreuna.In sentinta,completul de judecata hotareste sa se imparta valoarea bunului imobil la cei doi(dreptul de proprietate fiind in parti egale asupra imobilului),sotul urmind sa-i dea sulta fostei sotii,jumatate din valoarea imobilului, fara sa se tina cont de imprumutul din banca(20000 euro).Casa fiind ridicata cu acest imprumut bancar,valoarea ei fiind data tocmai de acei bani,nu ar fi corect ca in cazul sultei, fosta sotie sa primeasca mai putini bani ,adica,ceea ce a ramas de dat din imprumutul bancar sa se imparta la cei doi si sa se scada suma din sulta ce ar urma sa o plateasca fostul sot? Multumesc pt. un eventual raspuns,de care depinde si actiunea viitoare a sotului ce urmeaza a plati sulta.
Cel mai recent răspuns: marcelutza , utilizator 12:56, 14 Iulie 2013
Inteleg ca la partaj intra casa si creditul; dv. ce ati solicitat sa imparta instanta? Doar casa? sau si creditul?
Ati cerut compensare intre credit si sulta sau altceva similar?
Daca nu ati cerut ca numai dvs sa platiti creditul, ii veti plati sulta jumatate din cat s-a stabilit ca valoreaza imobilul, urmand ca si imprumutul ramas sa-l platiti in cote egale. Puteti cere asta pe cale separata sau daca in acest proces s-a discutat si de acel credit, puteti ataca hotararea.
Va multumesc mult pt. raspunsuri.S-a cerut si impartirea creditului ,dar este f. curios,ca desi atit valoarea imobilului cit si a creditului erau exprimate in euro,instanta a hotarit ca sulta sa fie platita in lei.
S-a formulat recurs in speranta ca se va imparti si creditul ramas intre cei doi fosti soti!
Ar mai fi o intrebare: trebuia cerut si sa se scada din valoarea sultei si dobinda aferenta creditului ramas neplatit?Trebuie ceruta o expertiza contabila pt. stabilirea sultei?
Va multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Mediere in partaj marcelutza marcelutza Buna ziua, Am si eu o intrebare. Dupa procesul de partaj in care nu s-a tinut cont de inprumutul bancar pe cate si ex sotia trebuia sa-l plateasca,am facut ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)