marcelutza a scris:
La primul termen ni s-a propus medierea,pe care vrea sa o faca avocata mea.Intreb: poate avocata sa faca pe mediatorul? avind in vedere ca tot din vina ei s-a ajuns aici,ea incercind si inainte o mediere care nu a mers din cauza fostei sotii.Este o incercare de tergiversare?De cite ori se poate incerca medierea in cazul unui proces de partaJ
Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin cele de mai sus. De ce este vinovata avocata dumneavoastra ca medierea (prima incercare) a esuat din cauza fostei sotii? Cine ar dori sa tergiverseze? Avocata care va reprezinta sau fosta sotie? Amandoua?
Lasand la o parte nelamuririle mele, avocata care va reprezinta nu poate fi si mediator, iar medierea se poate incerca de cate ori doresc partile. V-au spus deja si colegii mei aceste lucruri. Medierea va poate oferi o rezolvare mai rapida, nu ar trebui sa o priviti ca pe o pierdere de timp sau o incercare de tergiversare. Intre doua termene ale actiunii din instanta puteti obtine o solutie prin mediere, daca partile sunt de buna credinta in incercarea lor. Instanta va incuviinta apoi acel acord al partilor, care va deveni executoriu.
Banuiala mea este insa ca va referiti doar la informarea obligatorie privind medierea, care nu produce niciun efect asupra spetei daca partile nu decid, in urma informarii, sa accepte medierea ca modalitate de solutionare. Avocata se oferea probabil sa va "furnizeze" un proces-verbal privind parcurgerea informarii (o multime de avocati procedeaza in acest mod). Solicitati mai multe informatii legate de mediere, ca sa puteti aprecia daca va este utila sau nu, insa ar fi preferabil sa le solicitati unui mediator. Avocatul nu va putea face oricum medierea, doar mediatorul.