avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in partaj
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in partaj

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Dupa procesul de partaj in care nu s-a tinut cont de inprumutul bancar pe cate si ex sotia trebuia sa-l plateasca,am facut recurs pe acest considerent: sunt de acord sa impartim jumate -jumate valoarea casei in discutie dar vreau sa impartim tot asa si imprimutul bancar cu care s-a ridicat casa(valoarea ce-i revine fostei sotii sa fie scazuta din sulta).La primul termen ni s-a propus medierea,pe care vrea sa o faca avocata mea.Intreb: poate avocata sa faca pe mediatorul? avind in vedere ca tot din vina ei s-a ajuns aici,ea incercind si inainte o mediere care nu a mers din cauza fostei sotii.Este o incercare de tergiversare?De cite ori se poate incerca medierea in cazul unui proces de partaJ Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marcelutza , utilizator 10:31, 29 Ianuarie 2014
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri! Tin sa precizez ca avocata mea nu cred ca este corecta#-o pt. urmatorul considerent: La procesul de partaj de la Judecatorie,in loc sa ceara scaderea din sulta a sumei de 10000 euro a cerut sa se scada 10000 Roni.La intrebarea mea de ce a facut asta ,raspunsul a fost" credeam ca trece neobservata chestia asta"Acum propune ,dupa inaintarea recursului,medierea de care am vorbit,si spune mereu mediere si nu informare si a cerut si 400 roni pt. aceasta mediere!Mai spune sa-i platesc fostei sotii 25000 euro dupa care sa deschid proces sa-mi dea inapoi 10000 euro,partea ei din imprumutul bancar! Ce credeti? Ma tine de PROST?La prima mediere i-am propus fostei sotii sa-i dau 15000 euro si nu a vrut! Acum tot atit i se cuvine daca se scade partea ce-i revine ei din imprumutul bancar(care a fost 25000 euro).Daca nu a acceptat de prima data 15 mii euro, accepta acum? Mai are rost medierea ,va intreb? Multumesc mult
Dupa procesul de partaj in care nu s-a tinut cont de inprumutul bancar pe cate si ex sotia trebuia sa-l plateasca,

De ce nu s-a tinut cont ?Ati cerut partajul creditului, sa va fie atribuit impreuna cu casa si sa ii scadeti din sulta cat mai aveti de plata la credit sau ce ati cerut mai exact ?
da, mai are rost medierea, si dumneaiei poate accepta acum optiunea dumneavoastra, ori alte optiuni care se vor discuta in mediere. Daca avocata va pare de rea credinta, e bine sa nu avansati bani pentru mediere la mediatorul dorit de ea, ci sa ava alegti dumneavoastra un mediator care vi se pare potrivit, neutru si impartial.
Ba da ,am cerut ,si,ex sotia a cerut jumatate din casa! Eu am dus acte de la banca si am aratat cit este imprumutul,cit s-a platit ,cit a ramas de platit! Sunt deacord cu impartirea 50-50 % a casei,sa-i platesc sulta pt. partea ei,DAR din sulta sa se scada 50% partea de credit bancar ramas neplatit!Credit mai este 22000 euro de plata ,fara dobinzi! Vreau ca din 25 ooo euro cit i se cuvine ei/(Stabilit de instanta dupa primul proces,sa se scada 11000 euro partea ei din imprumutul de la banca! pt. ca acest creditt nu a fost luat in calcul de instanta)Sper ca acum este clar! Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea judecatoreasca marcelutza marcelutza Buna ziua, As vrea o lamurire va rog:in speta: dupa divort,la procesul de partaj a ramas doar casa construita de cei 2 fosti soti,cu imprumut bancar,pe. ... (vezi toată discuția)
Executare silita- partaj giovani giovani As avea si eu o intrebare...in urma unui proces civil de partaj cu fosta sotie,legea mia incuviintat 60/100 mie,iar 40/100 fostei sotii,la care ma astept la ... (vezi toată discuția)
Executare silita titiC titiC buna seara! in urma unei hotarari de partaj definitiva, am de platit fostei sotii sulta de 25000 eur. Aceasta, fara sa ma notifice, a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)