avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- partaj
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- partaj

As avea si eu o intrebare...in urma unui proces civil de partaj cu fosta sotie,legea mia incuviintat 60/100 mie,iar 40/100 fostei sotii,la care ma astept la esecutarea silita.Antrebarea mea ar fi daca se executa numai partea ei de 40/100 din imobil sau antreg imobilul adica 100/100 pentruca atunci ar urma sa ma scoata in strada cu familia....sau daca pot vinde partea mea de imobil. cu respect va multumesc
Cel mai recent răspuns: giovani , utilizator 18:36, 8 Februarie 2014
Instanta a decis sa va fie atribuit imobilul si sa-i platiti sulta pt cota e de 40% sau s-a stabilt doat cat arefiecare din imobil?
Daca trebuie sa ii dati bani pt cota ei, da, va poate executa silit, asta insemnand sa se vanda la licitatie apratamentul si sa isi ia banii. Incercati sa gasiti dvs client pt casa.
multumesc mult. trebuie sai platesc eu sulta,imobilul mi sa atribuit mie,nu stiam daca il pot vinde fara semnatura ei,sau numai cu hotararea.ceea ce nu stiu,ce act este mai sigur vanzare--cumparare sau donatie,ca din cateam anteles se pot ataca si actele an termen de sase luni. cu respect va multumesc pentru ajutorul acordat....
ce act este mai sigur vanzare--cumparare sau donatie,ca din cateam anteles se pot ataca si actele an termen de sase luni.

Adica cum act mai sigur ?

Ziceam sa gasiti client si sa vindeti pe bune pt a-i da femeii banii si sa nu asteptati sa fiti executat silit, sa se vanda casa la licitatie.
Gasiti client si la cumparare va da avans mai mare din care achitati sulta, radiati sarcina din cartea funciara si incheiati actul de vanzare.

va intrebam daca fac un act de donatie altcuiva mai are vreun drept de sulta ?daca eu numai am nimic pe numele meu nici o proprietate adica?
a.. asta intrebati ? Nu, nu puteti dona sau vinde fara sa ii dati banii :D

Alte discuții în legătură

Executare silita Dragosvedeanu Dragosvedeanu Buna ziua, VA ROG SA IMI RASPUNDETI CAT MAI URGENT CU PUTIINTA ; Nu am reusit sa fac imprumut sa platesc sulta fostei sotii in ce priveste 50% ce i-a hotarat ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)