avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit

am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja s-au scurs trei luni din timp...am incercat sa fac imprumut sa-i dau sulta si nu am reusit...de vandut apartamentul nu-l pot vinde pt ca sunt datorii de peste 4000roni...mentionez ca sunt divortata de 7 ani dar nu am facut partaj la acea vreme...am continuat sa locuiesc cu fostul dar in camere separate cu intelegerea de a imparti cheltuielile comune....precizez ca eu am facut eforturi sa platesc cheltuielile comune dar nu reuseam sa platesc suma totala si astfel s-a ajuns la acea datorie mentionata mai sus...fostul a refuzat de fiecare data sa contribuie la plata cheltuielilor..in schimb nu-i de acord sa vindem dar vrea sa-i dau juma din valoarea imobiliului....am depus inscrisuri in timpul procesului ca la partaj sa se i-a in calcul macar datoriile acumulate sa i se scada din sulta dar au fost respinse...nu mi se pare corect ca eu sa platesc toate datoriile si el sa beneficieze de juma din valoarea imobilului....va rog dati-mi un sfat cum pot vinde imobilul daca el nu e de acord....sau daca se poate sa-i dau sulta in rate pe un termen mai lung...
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:41, 4 Octombrie 2013
Avand in vedere faptul ca imobilul v-a fost atribuit, nu aveti nevoie de acordul lui pt. a vinde. Singura dv obligatie este achitarea sultei. In caz de neplata a sultei, fostul sot va poate scoate imobilul la licitatie pentru a-si recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)