avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu probleme

buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ani . am inceput partajul la cateva luni dupa nunta, casa a fost impartita 50% -50% si impreuna am platit sulta de 30000 de euro fostei neveste. impreuna doar legal, pt ca de fapt eu pot demonstra ca pe toata perioada partajului, el nu si-a ridicat banii de pe cardul pe care primea salariul, sulta si cheltuielile de judecata fiind platite 90 % de mine. intrebarea mea este, acum ca trebuie sa divortez, cum va fi impartita casa? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:18, 16 Mai 2013
Buna ziua!
Casa este bun propriu al sotului , viitor fost sot. Aveti un drept de creanta pentru toate sumele pe care le puteti dovedi ca le-ati platit pentru obligatia acestuia ( sulta respectiva) .
pana acum am inteles.. dar faptul ca el si-a tinut banii pe card, neavand alta sursa de bani, reprezinta o proba? iar bunurile cumparate impreuna in valoare de 10000 de euro, iar renovarea casei care a costat tot 10000 de euro achitata printr-un credit pe care l-am si achitat acestea se pot recupera partial? va multumesc
Bunurile mobile cumparate in timpul casatoriei se impart in mod egal intre cei doi soti.
Pentru sumele cheltuite la renovarea casei trebuie sa dovediti cu chitante si martori,iar faptul ca sotul are banii pe card nu reprezinta proba pentru partaj.
nu ca-i are pe card. ca timp de 1.5 ani nu a ridicat salariul de pe card in acest timp fiind achitate 7000 lei taxa de timbru si 1000 de euro avocat. si pe langa toate acestea aveam un cont in banca unde depuneam lunar sume importante pt a strange cei 30000 de euro. atunci el cum a platit dc salariul lui, unica sursa de venit, ramanea intact? nu manca, nu-si intretinea familia? pt ca dc ar fi avut el banii, ar fi facut partajul cu 10 ani in urma.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
eneaelena, utilizator
Aveti un drept de creanta care va fi cu atat mai mare in bani cu cat dovediti ca sotul nu a contribuit nici la plata sultei , nici la imbunatatirea bunului. Nu aveti drept de proprietate asupra casei, dar daca vi se recunoaste un drept de creanta maricel, puteti executa silit casa, chiar s-o adjudecati dvs.
Bunurile mobile le veti imparti in natura.

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)