avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta+datorii banci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta+datorii banci

buna ziua.Ma aflu intr-un impas si am nevoie de parerile unor specialisti.In urma partajului,printr-o tranzactie, am obtinut apartamentul pe care il detineam impreuna cu fostul sot si sunt obligata sa-i platesc o sulta de 20000 ron.Problema este ca fostul sot are niste datorii la banci neplatite si ajunse deja la firme de recuperare,care au fost facute in timpul casniciei,dar numai pe numele lui,fara giranti si ipoteca.Acum el este plecat din tara si nici nu intentioneaza sa plateasca acele datorii pt ca,zice el,nu au ce sa ii faca neavand nimic pe numele lui.Mie imi este totusi teama ca bancile se vor intoarce impotriva mea,pe sulta,sau,mai rau,printr-o actiune revocatorie.Acum dispun de o suma de bani cu care as dori sa achit acele datorii la banci,dar as vrea sa am o siguranta ca acele chitante, care vor acoperi valoarea sultei,ma vor ajuta in cazul in care fostul ma va ataca pt obtinerea sultei.Cum pot sa procedez?Stiu ca va veti intreba de ce nu-i dau lui banii si termin balciul.Pt ca el nu va achita bancile si eu nu voi fi in siguranta in casa pe care am castigat-o in urma tranzactiei.Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: micutam , utilizator 19:55, 8 Decembrie 2009
Nu, nu sunt sigura, dar pentru asta nu e nevoie de plata lor de catre dv.m, ca vi le poate cere el dupa... Deci nu face diferenta pentru dv. daca i le achitati lui sau creditorilor, oricum cineva poate sa va intrebe de sanatate.
Ar fi trebuit sa le impartiti in partaj...
Acum e cam tarziu ca sa va asigurati de ceva, indicat ar fi sa nu faceti valuri cu asta, ca ar fi fost comune... conteaza mai mult pentru ce au fost folosite, oricum si ar fi bine sa aveto ceva martori pe tema asta, dar atat puteti face acum.
Va multumesc foarte mult pt raspuns.Profit de faptul ca mai sunteti inca pe aici si poate ma mai indrumati.Stiu ca trebuia sa le impartim,dar daca faceam asta ma alegeam cu o sulta dubla,poate.Acum nu mai conteaza.Problema mea acum este ca eu am suma de bani si as vrea s-o dau mai degraba la banci,decat sa i-o dau lui si sa ma judec pe urma cu bancile,nu mai bine o dau la banci si ma judec mai degraba cu el in eventualitatea in care isi cere banii? Chitantele pe care o sa le am de la banci nu ma vor ajuta oare intr-un eventual proces? Practic,pe chitante va aparea numele meu ca deponent in contul cu numele lui.Asa gandesc eu,dar nu sunt sigura daca gandesc bine,de aceea am nevoie de ajutorul dvs.Va multumesc
Nu are legatura sulta cu alte datorii.
Si azi si maine ele pot fi impartite, atat la cererea lui cat si a creditorilor dv.
Cat despre ce sa faceti, inteleg ca intrebati degeaba ce parere avem, dv. aveti deja stabilit ce veti intreprinde.
Eu vad un risc in valurile astea. Dar puteti proceda oricum...
Nu am stabilit ce voi intrepinde,doar caut solutii cat mai putin riscante pt mine.Stiu ca risc si intr-un caz si in altul.Ma intereseaza sa aleg riscul cel mai mic.Dvs ma sfatuiati la inceput sa-i dau lui banii,credeti ca e mai bine asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme eneaelena eneaelena buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea judecatoreasca marcelutza marcelutza Buna ziua, As vrea o lamurire va rog:in speta: dupa divort,la procesul de partaj a ramas doar casa construita de cei 2 fosti soti,cu imprumut bancar,pe. ... (vezi toată discuția)