Ok, multumesc, am inteles. Ultima intrebare, DSU poate da amenda in lipsa ? adica sa vina sa vada ca 2 biciclete langa usa fara sa sune la usa sa intrebe a cui sunt si doar sa constate ei si sa vina amenda prin posta? doar DSU poate amenda sau si alt organ constatator? Sunt jumatate din proprietari in aceasta situatie. De asemena inteleg ca DSU poate interveni doar daca asociatia de proprietari a interzis acest lucru si conform legii se poate agrea ca un proprietar sa tina un obiect pe casa scarii.
multumesc frumos de raspuns, este undeva specificat acest lucru in lege ca eu am cautat si nu e nimic spus de asociatii de proprietari, blocuri, etc. Mentinonez ca biciciletele nu sunt depozitate pe caile de acces, dupa cum am spus si in postare sunt langa usa mea, neobstructionand nicio cale de acces.
Buna ziua,
Asociatia de proprietari a postat un mesaj la fiecare etaj al blocului sa ne ridicam obiectele personale conform legii nr.163/2007. Eu am doua biciclete langa usa pe care le tin si cam la fiecare etaj exista cel putin un proprietar care mai are diverse obiecte. Intrebarea este daca in baza acestei legi administratia ma poate obliga sa imi ridic bicicletele si cum as putea si in baza la ce lege sa mi le tin in continuare langa usa. Mentionez ca nu incurca cu nimic liftul, mersul pe etaj, etc., sunt chiar cu roata in usa mea de la intrare. Multumesc, o zi buna.
Pentru mine a fost un soc dupa 3 ani de munca in aceasta companie sa mi se dea un "sut" intr-o "zi" , motiv pentru care nu am reusit sa imi pun lucrurile in ordine si sa va scriu inainte sa semnez acel act.Actul a fost gata redactat si doar mi s-a dat sa il semnez.Pe act scrie ca pot sa depun contestatie la tribunal in maxim 30 de zile.Maine o sa il scanez si o sa vi-l trimit pe mail.Decizia lor nu o condamn pentru ca stiu foarte bine ca sectorul in care activeaza compania este unul foarte afectat si restructurarile sunt necesare.M-a deranjat ca sa intru in detalii felul in care au facut-o , ca nu am beneficiat de un preaviz, ca am primit doar 2 salarii compensatorii si ca ei mi-au comunicat ca postul s-a desfintat dar de fapt sarcinile mele au fost preluate de un alt coleg.Din cate stiu legea spune ca nu ai voie sa angajezi timp de 10 luni pe acel post, in cazul de fata cred ca preluarea de catre un alt coleg reprezinta o ilegalitate.Va multumes din nou pentru feedback.O seara placuta in continuare
Tocmai asta este "funny" ca eu am primit de la ei aceasta decizie(nu am facut eu aceasta decizie) de incetare a contractului de munca in baza art 55 lit b.
Practic lucrurile au stat asa.Am fost informat de superiorul meu ca se desfinteaza postul si ca o sa primes in schimb doua salarii compensatorii(asta se intampla vineri si de luni mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa vin la munca).Din ce inteleg eu angajatorul prin acest artificiu a scapat practic sa mai plateasa somaj pentru mine .Pe acea decizie spune ca pot sa depun o contestatie la tribunal in maxim 30 de zile.
Singura mea nemultumire in care am si eu o parte din vina ca am acceptat cele doua salarii si nu am negociat pentru mai mult.In conditiile actuale de piata as vrea sa contest aceasta decizie in ideea de a obtine mai multe salarii compensatorii pentru ca risc sa stau mai mult de doua luni acasa pana voi gasi un job care sa satisfaca ambele parti
Va multumesc pentru raspuns tuturor
Pe scurt daca am semnat acea foaie deja nu mai am ce sa fac si nu pot ataca decizia lor in instanta cu toate ca este specificat pe act ca se poate(asta nu inteleg).
Mai ramane sa verific daca exista CCM la nivel de unitate si printr-o eroare presupun banala sa specifice ca ar trebui sa se dea mai multe salarii compensatorii fata de ce am primit eu.
Multumesc pentru raspuns
Puteti sa imi spuneti va rog in mod normal cate salarii compensatorii ar trebui sa primeasa angajatul atunci cand este disponibilizat?
In mod normal in baza carui articol ar fi trebuit sa fiu disponibilizat ca sa primesc indemnizatie de somaj si plati compensatorii?
Buna ziua
Acum 2 saptamani de zile la firma pentru care lucram s-au facut disponibilizari si din pacate am fost si eu pe acea lista.
Am primit 2 salarii compensatorii, aici recunosc ca nu am negociat pentru mai mult in ideea in care am crezut ca imi voi gasi destul de usor de munca.Acum constat ca situatia este destul de dificila in tara noastra si este destul de greu sa imi gasesc cel putin pe acelasi nivel salarial intr-un timp util.
Eu am semnat o decizie conform art 55 lit b. ca incepand cu data de 30.06.2009 mi-am incheiat activitatea in firma.
In aceeasi decizie este specificat la art.3 ca poate fi contestata in termen de 30 de zile de la data comunicarii catre Tribunalul Municipiului Bucuresti.
Intrebarea mea este daca am semnat aceasta decizie pot sa ii mai actionez in instanta, sa contest decizia?
Puteti sa imi spuneti in lege , angajatorul cate salarii compensatorii este obligat sa plateasa?
Vreau sa mi se faca dreptate si sa le cer mai multe salarii compensatorii pentru a nu avea probleme financiare.
Mentionez ca nu am stat in preaviz si ca decizia mi-a fost comunicata vineri iar de luni nu am mai venit la munca
Multumesc anticipat pentru ajutor