avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate theea2009

Activitate theea2009

Răspuns la discuția investitiile
banii destinati finantarii sunt din bugetul local. aceasta suma de bani a fost prinsa la inceputul anului in buget catre o investitie, iar in momentul asta dorim sa renuntam la aceea investitie si sa folosim banii destinati acelei investitii catre o alta lucrare care in momentul asta reprezinta o prioritate, iar la inceputul anului nu am putut prevedea acest lucru...
adica am dus o anumita suma de bani catre -construire gard, insa in urma inundatiilor dispensarul a fost distrus si dorim sa folosim banii de la gard pt reparatii dispensar....
intr-adevar banii obtinuti prin hg se folosesc doar pt investitiile prevazute, dar aici este vorba despre bugetul local...
Discuție investitiile
am cuprinsa o investitie noua in planul de achizitii (primarie). s a constatat ca aceea investitie nu mai reprezinta o prioritate si dorim sa ducem banii respectivi catre alta lucrare. contabila a spus ca banii dusi la inceputul anului catre aceea investitie nu mai pot fi folositi decat pt aceasta investitie, deci nu se poate renunta la aceasta invetitii, implicit banii nu pot fi folositi catre o alta investitie....imi puteti indica vreun act normativ care sa prevada acest aspect?
"In general la compartimentele interne specializate in achizitii publice, primarii isi pun oameni de incredere sau usor de manevrat."ai spus ceea ce e de spus, insa eu nu fac parte din nicio cateogrie, aste este problema....de incredere nu poate fi vorba pt ca persoana pe care si -o dorea a pierdut concursul, probabil nu se astepta sa aiba candidati surpriza, iar de manevrat tocmai asta este...nu pot fi manevrata.....adica sa particip la incheierea unor contracte fara baza legala, asa ca le face singur........cu planul de achizitii...abia am reusit sa il fac...aici nu exista asa ceva pana sa vin eu....oricum si acuma sunt multe achizitii care nu sunt cuprinse in planul de achizitii.... discutii am avut, acuma tb sa facem si prin seap -20% din achizitii...si sincer nu prea am ce sa fac atata timp cat deja tot ce am avut eu in plan este achizitionat sau "gasite persoanele" care sa execute diferitele lucrari. sunt contracte de 12000 euro prin achizitie directa si apoi se vine cu act aditional de 4000 euro ..... ca sa zic asa eu fac procedurile ce tin de programe guvernamentale sau fonduri europene... banii de pe bugetul local sunt cheltuiti dupa bunul sau plac....
dar art. 23 din ordonanta prevede faptul ca autoritatea nu are dreptul sa divizeze contractul cu scopul de a evita aplicarea prevederilor ordonantei.....iar ca sa am hartiiile la dosar, nu am cum intrucat aflu cu intarziere de ele, cand se face spre exemplu vreo receptie sau mai vad intamplator realizarea unei lucrari....ma gandesc ca si contabilul va raspunde, el deconteaza acele lucrari, si cunoaste macar pragul pe care tb sa nu il depasesca pentri achizitia direcat
sunt incadrata la compartimentul de achizitii publice...daca o mare parte din contracte facute prin achiztie directa sunt semnate doar de catre primar, eu raspund daca se constata nereguli? problema este ca orice achizitie directa o face primarul, fara sa existe hartii la dosarul de achizitii, asa cum prevede legea. pur si simplu se contracteaza diferite lucrari cu cine vrea primarul- si mai exista preblema ca unele contracte ar depasi 15000 de eruo fara TVA.... pot fi trasa la raspundere in cazul unui control? ce pot face, daca eu nu am avut cunostinta de aceste achizitii, de valoarea stabilita...am tot explicat ca nu e corect, insa am constatat ca am 2 solutii: sa plec sau sa il las in pace, asa ca am preferat solutia 2.