Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de vanzare cumparare jumatate din apartamentul mentionat celui mai mic dintre frati.
La o saptamana (pe 5 noiembrie 2002) tatal a decedat. Dupa aceasta data mama a beneficiat de pensie de urmas din care si-a platit singura intretinerea si s-a intretinut si pe dansa. In aceasta perioada am vizitat-o si eu ajutand-o cand i-a fost greu.
Fratele mic a locuit cu mama noastra in acest apartament pana la data de 4 ianuarie 2009 cand aceasta a decedat.
Din motive financiare nu am facut succesiunea pana in acest moment.
Eu si fratele mai mic(cel care are si jumatatea din apartament) dorim sa vindem acest apartament. Si cel mare este de acord dar impune un pret mult mai mare decat valoarea reala a pietii si spune ca nu este nici o graba chir daca se vinde peste 5 sau 10 ani.
Ce putem sa facem noi, ceilalti doi daca deja a trecut un an si cinci luni de la moartea mamei si nu am facut succesiunea, cel mare nefiind de acord cu vinderea apartamentului decat in conditiile si cotele parte impuse de el.
Detaliind, fratele cel mare a ridicat drepturile de inmormantare de la primarie si casa de pensii atat la tata cat si la mama. De aceea el vrea sa faca cote separate dupa bunul lui plac spunand ca el a platit inmormantarile.
Mai spun ca fratele cel mic care are jumatatea de apartament si toate bunurile incluse in acesta a participat la inmormantarea mamei cu suma de 800 ron.
Fratele cel mare vrea sa ma excluda de la mostenire fiindca eu nu am pus bani. (nu am facut acest lucru intrucat am crezut ca este datoria fratelui cel mic care a beneficiat de jumatate din apartament plus toate bunurile din intregul apartament).
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc pentru raspunsurile si sfaturile acordate. Acum mai am inca o problema pe care v-o supun atentiei:
Fostul angajator la care am lucrat si pe care l-am actionat in instanta pentru a fi reabilitat din nou in cadrul firmei,(contestand in instanta decizia de concediere ca fiind nelegala) mi-a acordat doua salarii compensatorii cu conditia sa-mi retrag plangerea din procesul civil initiat de mine. Mentionez ca am dat o declaratie scrisa ca am primit cele doua salarii dar nu am declarat nicaieri ca imi retrag plangerea in ceea ce priveste litigiul de munca.
Problema care ma intereseaza este urmatoarea:
Imi pot retrage plangerea direct in instanta printr-o cerere scrisa adresata presedintelui instantei?
Daca imi retrag plangerea in ceea ce priveste litigiul de munca instanta ma va obliga sa platesc anumite cheltuieli?
Dar daca nu imi retrag plangerea, ce se poate intampla?
Va multumesc!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile avizate care mi le-ati dat pentru a ma ajuta sa-mi rezolv problema cu acea firma de la care am fost concediat.
Acum va rog sa-mi permiteti sa va mai deranjez cu o intrebare:
Intrucat au trecut cca.3,5 luni de cand am fost concediat si nu am primit cartea de munca, ieri am contactat telefonic directorul firmei de paza la care am lucrat pentru a-i cere informatii cu privire la cartea mea de munca.Acesta mi-a dat urmatorul raspuns:
"Alin imi pare foarte rau dar nu mai gasim cartea ta de munca.Fostul inspector de resurse umane care a lucrat in firma noastra a ratacit cartea ta de munca si nu o mai gasim".
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este ce pot face eu in aceasta situatie?
Sa ma adresez din nou instantei si sa-i dau in judecata sau sa merg la arhiva pentru a-mi reconstitui cartea de munca?
Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri.
Buna ziua.Ma numesc Stamate Alin si am urmatoarea problema:
Incepand cu data de 01.06.2009 am fost anuntatde catre S.C.Prorom Guard Security ca am fost disponobilizat prin restructurare de posturi de la aceasta societate in temeiul art.40 alin.(1) lit."a",art.65,66,67,art.73 alin.(1) si art.74 din Legea nr.53/2003(Codul Muncii).
Intrucat societatea la care am lucrat ca agent paza, la scurt timp dupa ca am fost disponibilizat (cca.30 de zile) a angajat alte persoane fara sa fiu anuntat pentru a fi reangajat in fuctia detinuta anterior conform legii, am actionat aceasta societate in instanta pentru reabilitarea in cadrul firmei si plata salariilor cuvenite pana in momentul reabilitarii.Mentionez deasemenea ca au trecut trei luni de la disponibilizare iar cartea de munca nu am primit-o, cei de la firma motivand ca nu mi-o pot aduce pentru ca se afla la ITM Bucuresti iar inspectorul de la resurse umane este in concediu, eu avand domiciliul in Braila.
Problema este urmatoarea:
In momentul in care administratorul firmei Prorom Guard a primit citatia de la Tribunalul Braila care il instiinteaza ca pe data de 19 octombrie anul curent este chemat in judecata in legatura cu acest litigiu de munca,acesta m-a contactat si mi-a oferit contravaloarea a doua salarii compensatorii in valoare de 1350 ron,dupa care m-a rugat sa-mi retrag plangerea de la tribunal.
Dumneavoastra ca ma sfatuiti sa fac in acest caz,sa-mi retrag plangerea de la tribunal sau nu?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns avizat din partea dumneavoastra.