Vreau sa reziliez contract de prestari servicii cu o firma de cablu si internet inainte de termen(scurs 3 luni din cele 18) fara sa platesc "justa despagubire" adica 2 luni de promotie, montarea, activarea servicilor.
Este o posibilitate cu invocarea NULITATII CONTRACTULUI daca ei nu respecta intocmai cele specificate in contract si astefel sa scap de taxe de reziliere?
In contract spune ca promotia este de 6 luni la jumate si eu de fapt am avut 2 luni gratuite, mai e trecut si TV digital si nu am beneficiat de reciver ptr ca nu au pe stoc, deci nu am digital.
Tata a iesit in 2010 la pensie anticipata si a lucrat ulterior 4 luni cu acte in regula.
A primit azi un plic in care scrie ca trebuie sa returneze pensia pe lunile lucrate(1600 lei).
INTREBARI:
-este vreo solutie sa scape de problema asta;
-vazusem intrun alt post ceva legat de faptul ca legea permite sa lucrezi dupa anticipata si sa mai aduni vechime la dosar; mai este valabil?
-cum se retin banii (tata fiind intro saracie lucie), esalonat?
Va multumesc anticipat
p.s. i-au ametit cu legile astea ca au ajuns sa traiasca viata la maxim
multumesc pentru ajutor!
Imi convine varianta cu despagubirea prin asigurare, astfel as cere si daune morale.
Conteaza daca asiguraturul vinovatului e o firma din Bulgaria si despagubirea se face pe cartea verde?
Faza cu vinovatul si politaiul: mentionez ca politaiul l-a anuntat in urma cererii mele si luand nr de la conducatorul autoturismului avariat( si acesta fiind nemultumit ca nu isi recupereaza decat o parte din prejudiciu). politaiul a insistat ca daca vinovatul nu se tine de promisiune sa il anunt .
Vinovatul e anul 5 la medicina si nu as vrea sa ii fac dosar penal, doar sa recuperez prejudiciul.
Fiind pasager intrun autoturism care astepta sa vireze in intersectie am fost loviti din spate de alt autoturism(pe 13 Iulie 2009). Am fost vatamat( contuzii coloana cervicala si lombaro-sacrala - 30 zile concediu medical) iar dupa controlul de la spital am fost chemat la politie ptr declaratie. Acolo am declarat ca nu doresc sa deschid ancheta penala sau civila impotriva vinovatului si nu merg la IML, verbal am stabilit sa imi achite refacerea unor probleme survenite la dantura. Nefiind contactat de catre vinovat la 3 zile am anuntat politistul care a mediat initiala intelegerea si a intocmit PV. Am fost contactat pana la urma de vinovat care s-a angajat sa imi plateasca, dar nu tot ce am pierdut de pe urma accidentului, doar refacerea unei plombe, motivand lipsa banilor.(nu doream decat suma de 1000 ron motivand: costul tratamentului, refacerea minora a danturii, acoperirea pierderilor salariale in urma CM)
INTREBARE: se mai poate lua vreo masura impotriva vinovatului daca acestra nu coopereaza?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!