avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate macvio53

Activitate macvio53

Am varsta de 60 ani si 6 luni. Am depus dosare pentru a iesi anticipat partial la pensie. Mai intai la Casa de Pensii judeteana unde mi-a fost respins, apoi la Casa de Pensii sectoriala, unde i-ar mi-a fost respins, fara a fi lamurit. As dori sa stiu exact cand pot iesi la pensie conform datelor de mai jos:
- stagiu de cotizare in Romania 21 10 7
- stagiu de cotizare in Spania 5 9 17
- stagiu subofiter MAI 6 3 18
-stagiu scoala de subofiteri MAI 1 10 26
- stagiu cond.speciale ( rezultat de la subofiter MAI) 3 - -
As dori ca raspunsurile sa fie bine argumentate cu articole din legi pentru a sti ce pot face in continuare.
De fapt mostenitorii legali din titlu de proprietate au decedat de mult.Au ramas copii sau nepotii cu problema.A platit numai un mostenitor suma ce ii revenea pt ca locuia in comuna,si din datele neverificate pe care le detin ar fi lucrat terenul cu o asociatie ilegal.Nu s-a primit nici o notificare in toata aceasta perioada,banuiesc ca n-a stiut primaria unde sa o trimita,dar daca il intreba pe cel care si-a platit partea anual putea afla datele de contact ale celorlalti(copii sau nepoti)
Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de proprietate valabil pentru patru hectare de teren agricol situat in extravilanul comunei.Pe titlu de proprietate sunt trecuti patru mostenitori.Unul din mostenitori si-a platit an de an darile pentru un hectar cat reprezinta partea sa,ceilalti neplatind nimic din 2007 pana in prezent.Cand m-am prezentat sa clarific situatia mi s-a spus ca trebuie sa platesc din 2007 si nu pe ultimii cinci ani cum este exemplificat in codul de procedura fiscala articol 91 deoarece o persoana a platit anual partea sa.As dori sa stiu daca este corect cum a procedat functionarul primariei.
Joha a scris:

Trebuie rectificat titlul de proprietate.


Cine poate face rectificarea in actul de proprietate?
Urmeaza sa dezbat o mostenire apartinand bunicii mele din partea mamei.In titlu de proprietate prenumele mamei a fost trecut Tincuta in loc de Catinca.Tincuta i se spunea in familie,dar in acte(toate) este trecuta Catinca.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce trebuie sa fac pentru a indrepta eroarea din titlu de proprietate?
Se poate dezbate succesiunea cu eroarea de mai sus?
Răspuns la discuția Mostenire nerezolvata
Joha a scris:

Dezbateti succesiunile după toți decedatii . Mergeți la notar cu actele .


Cine se poate prezenta in locul persoanelor decedate. Mentionez ca pentru o persoana decedata in viata mai este numai o nepoata.Aceasta are drepturi de mostenire dupa tata?
Un titlu de proprietate al carui proprietar este decedat de cca 40 ani a fost emis pentru un teren arabil(intravilan+extravilan) in suprafata totala de 4.5 ha. Ca mostenitori au fost trecuti un numar de 5 persoane.Din aceste persoane un numar de 3 au decedat intre timp.Titlu de proprietate nu a fost supus dezbaterii de catre mostenitori.De curand primaria din localitatea unde este situat terenul a somat pe unul dintre mostenitorii care se afla in viata ca are de platit(impreuna cu ceilalti) o suma apreciabila de bani reprezentand impozitul si penalitatile.
Mentionez ca nu s-a mai platit taxele din 2007.
Intrebari puse pentru clarificarea situatiei:
1 Cine are dreptul sa mosteneasca in locul persoanelor decedate?
2 Care este calea de urmat pentru iesirea din impas a situatiei?
In data de 10.08.2013 am depus dosarul pt. pensie anticipata.In data de 08.11.2013 am primit decizia de pensionare.Am lucrat in continuare (si in prezent lucrez),dorind sa incetez CIM-ul la 01.03.2014.In toata aceasta perioada am pregatit si predat postul si documentele unui coleg care a fost trecut pe postul meu.Intrebarea mea este: nu mi-a fost suspendat cim-ul conform codului muncii la data primirii deciziei.O instiintare a primit si societatea la care inca lucrez.La ce consecinte ma pot astepta?
Răspuns la discuția Situatie incerta
Revin cu cateva date care sper ca vor fi de folos pentru cei care vor sa ma ajute.Casa a fost dezbatuta succesoral acum 11 ani.Fratii sai au cedat partile lor sotului meu.De aceea am investit bani si munca in reabilitarea casei,ca acum sa ma trezesc amenintata cu evacuarea.Dezbaterea succesorala a avut loc inainte de a ne casatori. Pe mine ma intereseaza ce acte poate fi facute pentru a putea locui pana la sfarsitul vietii si fiul sau sa nu la poata combate.Multumesc celor care mi-au raspuns
Sunt recasatorita de 11 ani cu actualul meu sot.Locuim impreuna in casa detinuta de sotul meu de la parintii sai.Casa fiind veche in toti acesti ani a suferit multe imbunatatiri la care mi-am adus si eu contributia,atat material cat si fizic.Sotul meu are un fiu care de curand mi-a spus ca daca se intampla ceva cu sotul,eu va trebui sa parasesc locuinta,deoarece el vrea sa o faca bani.Sotul meu este bolnav si ma pot astepta la cei mai rau in orce moment.Ce masuri ar trebui sa iau impreuna cu sotul meu pentru a putea sa raman in continuare in casa fara sa fiu data afara de fiul acestuia.