avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Popa

Activitate Simona Popa

Simt ca o iau razna de tot. Nu pot sa admit faptul ca sa le platesc dobitocilor astia banii pe un apartament intreg. Va rog, daca va vine vreo idee, sa ne-o comunicati şi noua. Forumul acesta este singura sursa de unde ne putem informa cat de cat in legatura cu aceasta problema.
Am inteles ca termenul in care ne pot raspunde la contestatie este de 45 de zile, dar totuşi trebuie sa ne interesam exact care este termenul in care putem merge la instanta.
Si, in alta ordine de idei, daca cei de la CAS nu raspund la contestatie in 45 de zile, ce facem? Mergem la instanta fara raspunsul lor?
Neaparat trebuie facut contestatie in instanta. Eu am intrebat mai multi colegi avocati şi toti mi-au raspns in mod diferit. Aşa ca am sa fac contestatie dupa capul meu. Sunt disperata. La noi este vorba de 300 şi ceva de mil. doar penalitati şi dobanzi. Daca ar putea cineva sa ne ajute cu acea hotarare care s-a dat la Braşov, sau cu o alta astfel de hotarare, ar fi bine.
Nici macar nu ştiu exact care este termenul in care putem merge in instanta.
Dupa parerea mea, in instanta trebuie facuta tot contestatie.
Am fost şi la fisc şi am intrebat şi mi-au spus ca, dupa plata debitului CAS, se recalculeaza impozitul şi ceea ce este platit in plus se comenseaza cu impozitul pe anul acesta. Eu o sa platesc pt. ca zilnic la acel debit se adauga dobanzi şi penalitati. Adica dupa ce trec cele 45 de zile eu in 30 de zile tr sa merg la instanta, nu? Aveti cumva un model de contestatie in instanta? M-ar ajuta foarte mult. Doamne, nu ştiu ce sa mai fac. Am sa o iau de una singura, pentru ca pe toti cei pe care i-am intrebat, mi-au raspuns in mod diferit. Doar ca mi-ar fi de folos daca ma ajuta cineva cu un astfel de model de contestatie.
Cand am fost ieri la CAS i-am intrebat şi de posibilitatea de reeşalonare şi ştiti ce mi-au raspuns? Ca ei nu fac reeşalonari şi ca, contribuabilul işi reeşaloneaza dupa cum vrea, plateşe cat şi cand vrea. O mai mare nesimtire nu am vazut de cand sunt eu. Ieri am facut scandal la CAS, mi se urcase sangele la cap. Pana nu i-am amenintat ca voi merge la Parchet şi voi face plangere penala impotriva functionarilor de acolo, imi vorbeau cu o aşa nesimtire de rar iti este dat sa vezi.
Doamne, nici nu mai ştiu cum sa procedez.
Va multumesc pt. raspuns. Mie nu mi-au trimis raspuns la contestatie şi la cererea de recalculare, deşi au trecut mai mult de 30 de zile. Cred ca ar trebui sa merg la instanta. Intrebarea se pune de cand incep sa curga cele 30 de zile in care am dreptul sa merg la instanta? Din data la care s-au implinit 30 de zile de cand am depus contestatie la CAS, cu toate ca ei nu s-au sinchisit sa-mi raspunda, sau de sau de cand ei imi vor trimite raspunsul? Deşi, ieri cand am fost la CAS cei de acolo mi-au spus ca este posibil sa nu primiesc niciodata raspuns la contestatie.
Habar nu am cum tr sa procedez. Dar cert este ca voi merge in instanta. ªi am hotarat ca saptamana viitoare sa achit debitul, aşa cum l-am recalculat eu, pentru ca la acel debit se aduna zilnic penalitati şi dobanzi.
Buna seara!
In luna septembrie parintii mei au primit fiecare cate o decizie de impunere CAS cu un debit de aprox. 50.000 lei datorat pentru anii 2006-2011 la care s-au adaugat dobanzi şi majorari de inca aprox. 30.000 lei. Am facut contestatie la CAS in 30 de zile şi a trecut de vreo 10 zile termenul in care trebuiau sa imi raspunda.la contestatie. Am fost astazi acolo cerandu-le sa imi raspunda la contestatie pt. ca intentionez sa platesc debitul şi jum din dobanzi, in baza OG 30/2011. Mi-au raspuns ca nu pot beneficia de OG 30/2011 deoarece de aceste facilitati pot beneficia doar persoanele a caror decizie de impunere le-a fost trimisa pana la 31 august sau care au depus declaratiile fiscale pana la 31.08.2011. Noi am depus declaratiile fiscale pana la 31.08.2011, dar la fisc pt. ca nu ştiam ca tr sa platim la sanatate şi nici ca tr. sa depunem declaratiile acolo. Decizia ne-a venit in septembrie, aşa ca, dupa parerea lor nu putem beneficia de aceste facilitati.
Oricum, la CAS nu ai cu cine vb.
Aşa ca am hotarat sa platim maine debitul de 50.000 lei şi sa facem contestatie in instanta.
Doar ca nu ma duce capul cum tr procedat. Cei de la CAS nu mi-au trimis inca raspuns la contestatie. Ce fac? Merg in instanta chiar daca nu am primit raspunsul? Cum tr sa procedez? Cred ca aceasta speta este de competenta tribunalului.
Va rog, spuneti-mi cum tr sa procedez şi daca aveti un model de contestatie in instanta, va rog din suflet sa ma ajutati.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Litigiu PFA - Casa de Sanatate
Buna ziua! Imi poate spune cineva procedura care tr urmata pt. atacarea deciziei de impunere CAS?
Va multumesc!
Sunt intr-o situatie similara. Acum doua saptamani mi-a venit acasa o decizie de impunere, cate una pentru fiecare din parintii mei. Suma datorata in total 70.000 lei, dintre care debit 40.000 lei şi restul de 30.000 dobanzi şi penalitati de intarziere. Parintii mei sunt pensionari şi au un AF. Oricum platesc odata din pensii cotizatia catre CAS. Bine, am inteles ca aceasta cotizatie tr platita din orice venit impozabil, insa nu am fost anuntati niciodata ca am de platit o astfel de suma. La ce mi se percep dobanzi şi penalitati de intarziere. Vreau sa fac contestatie pana nu imi expira termenul legal. Nu ştiu exact procedura. Este contencios administrativ. Depun intai contestatie la CAS, apoi merg in instanta, competenta fiind a Tribunalului banuiesc, nu? Azi am fost la CAS. ªtiti ce mi s-a spus? Ca este posibil ca nici macar sa nu primesc raspuns la contestatie pt. ca sunt f putini salariati şi nu fac fata. Frumos, nu? Este o adevarata bataie de joc. Dar am de gand sa merg mai departe. Nu pot sa ma las invinsa şi sa platesc la pungaşii aştia atatia bani, avand in vedere ca suma pretinsa este jumatate din valoarea unui apartament. Nu m-a anuntat nimeni, cum mi se pot imputa dobanzi şi penalitati de intarziere? Va rog, daca ştiti, sfatuitima cu privire la procedura pe care tr sa o urmez. Nu vreau sa greşesc.
Va multumesc!
Potrivit carui act normativ, daca ai un salariu sau pensie din 2006 nu mai plateşti CAS - ul pentru alte venituri?
Buna ziua,
In urma cu doua saptamani am primit acasa pe numele parintilor mei care au un AF şi totodata sunt şi pensionari, o decizie de impunere prin care eram anuntati ca avem de plata o contributie in valoare de 19829, dobanzi in valoare de 9452 şi penalitati de intarziere de 2853 lei, toate acestea inmultite cu 2, cate una pt. fiecare. Ce sa fac? cum tr sa procedez. Am cazut din picioare cand am citit decizia de impunere. Va rog sa-mi spuneti cum tr. sa procedez. Fac contestatie? Macar sa scapam de penalitati. Nimeni nu ştie sa-mi spuna ce tr sa fac. Am fost la CAS in Iaşi şi apoi am intrebat la Bucureşti, de unde mi s-a spus ca daca platesc pana la sf anului scap de dobanzi, nu şi de penalitati. La Iaşi mi se spune ca nu se scapa nici macar de dobanzi. Precizez ca decizia de impunre este raportata la veniturile 2006-2011. Parintii mei cotizeaza la CAS din pensie. Ce sa fac?
Catalina Covaliu a scris:

Mai exista si alte variante. Sa va inscrieti in Uniunea Juristilor din Romania www.ccj.ro. Aveti doi ani de stagiatura, dupa care deveniti definitiv. In conditiile acestea puteti sa intrati la orice nivel de instanta. Este cam acelasi lucru cu barourile din tara, si din Bucuresti, numai ca nu este aceeasi bataie de joc(!!!!). Pe langa asta asta putentii sa faceti un PFA cu prestari servicii diverse....si de aici puteti sa faceti dvs. multe combinatii..... de ce sa ne ascundem, este o solutie perfect legala, avocatii nu au decat sa plateasca taxe la barou, daca le pletesc....
Intrebarea "de ce nu intrati in avocatura ?" Examenul acesta a devenit o mare bataie de joc....

Multumesc pentru raspuns. Nu neaparat toata lumea doreşte sa intre in avocatura. Eu, spre exemplu, nu vreau. Problema care se pune este, daca cu un astfel de PFA poti face un contract de prestari servicii care sa aiba ca obiect şi reprezentarea in instanta.