avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din chirii

Buna ziua,
din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor.
Azi am primit pe vechea adresa care nu o mai am in buletin din 2005 o DECIZIE DE IMPUNERE de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE MURES cu data de 10 11 2010 prin care mi se impune suma de 975 ron contributia datorata la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate plus dobanzi de intarziere in valoare de 1636 ron.
am dreptul de a contesta in termen de 30 de zile .
Am fost la CAS si am intrebat de ce doar acum mi-a ajuns aceasta decizie de impunere din 2005 iar raspunsul lor a fost ca doar acum le-au fost furnizate datele de la finante.Vreau sa precizez ca in decursul acestor 5 ani nu am mai primit nici un alt act din partea CAS ului.Cum as putea sa fac contestatie si daca am vreo sansa de a nu fi obligata sa platesc dobanzile de intarziere.
Cel mai recent răspuns: mirunaa , utilizator 13:58, 8 Ianuarie 2012
Nu aveti nici o sansa sa va sustrageti de la plata obligatiilor.
Asa cum nici finantele nu aveau de unde sa stie ca obtineti venituri din chirii( pana nu ati fost personal si ati inregistrat contractul), nici casa de sanatate nu avea de unde sa stie ca dumneavoastra obtineti venituri pentru care trebuie platita contibutia. Intre timp s-au mai schimbat lucrurile si informatia se schimba mai usor.
Pe ce baza ati vrea sa fiti scutita de plata dobanzilor si a penalitatilor ? Pentru ca nu ati platit la timp, e normal sa vi se aplice penalitati si dobanzi. Nu puteti invoca necunoasterea legii in apararea dumneavoastra.
Eu nu vreau sa ma sustrag de la plata obligatiilor. insa mi se pare incorect ca dupa 5 ani sa mi se impuna plata unor dobanzi.nimeni nu m-a directionat in 2002 de cand deruleaza contractul de inchiriere catre CASS iar eu din 2006 sunt platitoare la CASS in baza contractului de munca.De atunci si pina azi nimeni nu m-a sesizat de existenta acesteia nu am primit nici o somatie , nici o decizie de impunere.
Informatia circula mai usor???? dupa 5 ani depun finantele situatiile cand eu anual am depus tot ce tine de contractul de chirie, trimestrial mi-am achitat impozitul?pentru ca aceasta e explicatia celor de la CASS referitor la lipsa somatiilor sau deciziei de impunere.2006.2007.2008.2009.2010?in toti acesti ani nu s-a observat ?
in decizie scrie citez: " in temeiul art51, alin(2), litera e din O>U>G nr 150?@))@ privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, O.Gnr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, ci modificarile si completarile ulterioare, precum si in baza veniturilor realizate de Dvs,ASA CUM NE_AU FOST COMUNICATE DE CATRE ADMINISTRATIA FINANCIARA< s-a stabilit contributia datorata la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate dupa cum urmeaza"
Am subliniat special pentru a va intreba daca finantele transmit datele catre CASS doar o data la 5 ani???
Pana recent finantele si casa de sanatate nu colaborau deloc. Nu stia dreapta ce face stanga. Dar de putin timp incoace(probabil si datorita crizei) casa de sanatate a cautat sa recupereze contributiile datorate de contribuabili. Astfel a inceput sa consulte bazele de date de la administratiile financiare si drept urmare cei care au obtinut venituri si n-au platit contributiile aferente s-au trezit cu somatii de plata.
va multumesc pentru raspunsurile d-voastra dar eu tot raman cu senzatia ca ceva e gresit rau de tot.pe 2003 si 2004 de ce nu mi-au trimis. eram in aceasi situatie ca si in 2005 .sunt de acord sa platesc contributia dar de ce sa platesc o suma aberanta de dobanzi pe 5 ani pentru incompetenta lor si lipsa de comunicare dintre institutiile statului. eu caut o forma de contestare a penalitatilor si nu a obligatiei.Aveam dreptul de a fi informata cu privire la aceasta obligatie .

Alte discuții în legătură

Contributie cass caraman_gabi caraman_gabi Mama mea are actiuni dobandite in cadrul Programului de privatizare in masa. Este pensionara si intre anii 2003-01.07.2006 a fost si angajata. A primit ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)