avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate gesica

Activitate gesica

Răspuns la discuția mostenire nepot
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția mostenire nepot
Va multumesc pentru raspuns. care ar fi modalitatea cea mai ieftina si sigura prin care pot deveni singura mostenitoare (avand in vedere ca unchiul e de acord) ?
Discuție mostenire nepot
Buna ziua

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a uneia dintre fete, matusa mea neavand copii. Sotul matusii insa are un frate vitreg care are la randul sau copii. Pe terenul lasat de bunica mea au construit impreuna un duplex unde locuiesc in prezent cu sotii. Va rog sa imi spuneti daca nepotii din partea sotului matusii mele au dreptul la aceasta casa in momentul decesului matusii sau unchiului meu. Mentionez ca duplexul este pe numele mamei si matusii mele, dar a fost construit in timpul casatoriei matusii mele.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Chirias cu probleme
Multumesc, deci ma pot adresa politiei.
Răspuns la discuția Chirias cu probleme
Imi pare rau ca nu le-am facut notificare in scris.
Buna ziua,

Am o problema legata de plecarea chiriasului din apartamentul meu. Contractul de inchiriere s-a incheiat in 15.10.2009. De atunci i-am anuntat(chiriasul e o firma) ca intentionez sa vand apartamentul si ca sa aiba in vedere eliberarea acestuia cind isi gasesc altceva. Intre timp firma a ramas fara lichiditati, iar mie imi datoreaza chirie o luna si jumatate iar la intretinere 1700ron. Nu mai vorbesc de energie electrica, telefon si altele...Eu luna asta am incheiat antecontract de vinzare- cumparare si apartamentul trebuie eliberat cit de repede. eu le-am tot spus dar vad ca lucrurile nu se misca deloc, nici urma de impachetare, nimik, cu toate ca le-am dat termen mercuri spatamina asta. Imi puteti spune va rog cum ii pot determina sa elibereze apartamentul si ce drepturi mai am eu acolo (intretinerea si restul de datorii nici nu ma ami intereseaza)? Am uitat sa mentionez: nu am cheie de la usa, pt ca au schimbat broasca, ceea ce mi s-a parut corect pina acum avind in vedere ca e firma si isi apara actele.

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția sediu social fara activitate
Mi-e teama ca a inteles si e rea vointa. Daca nu am alta cale sa-l oblig, nu am decit sa-mi fac sediul in alta parte.
O sa incerc, multumesc.
Corect. Dar nu e un abuz din partea lui? Adica am semnaturile vecinilor si nu pot primi stampila de la asociatie?
Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema: incerc sa infiintez o firma al carei sediu social fara activitate, sa fie intr-un apartament de bloc in care locuiesc cu familia. Incercind sa iau acceptul presedintelui (stampila), imi impune sa semnez o hirtie prin care ma obliga sa platesc lumina pe scara blocului, 2 persoane in plus la intretinere, curatenia si alte cheltuieli neprevazute. Am incercat sa-i explic ca firma nu va avea activitate aici, si deci nici una din cheltuielile impuse nu se justifica, dar nu vrea sa inteleaga. Exista vreo alta posibilitate sa-l pot 'convinge' totusi sau ramin la buna lui dispozitie? Multumesc.