avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate Florycel2009

Activitate Florycel2009

Speta este urmatoarea: un contract de inchiriere incheiat pe un termen de 2 ani, cu o chirie fixa prevazuta in contract pe toata durata derularii acestuia, in contract trecandu-se o clauza prin care in caz de neindeplinire a obligatiilor de catre oricare dintre parti, cealalta parte este in drept sa ceara o suma de....... lei cu titlu de daune,
Mentionez ca, pana la acesta data chiriasul a fost bun platnic, achitandu-si la zi toate obligatiile fata de proprietar, dar, care, din cauza crizei financiare, acum nu mai reuseste sa le achite, chiriasul cerand in nenumarate randuri proprietarului renegocierea chiriei si semnarea unui act aditional in acest sens DAR PROPRIETARUL REFUZAND CATEGORIC.
Intrebarea mea este urmatoare: proprietarul poate actiona in instanta chiriasul pentru a -i cere acestuia suma .....lei stabilita cu titlu de daune in cazul nerespectarii obligatiilor acestuia????? are vreo importanta schimbarea situatiei economice a chiriasului datorata situatiei economice a tarii in general?sau nu?
Poate o Intreprindere Individuala sa cumpere bunuri imobile pe numele ei?
Dreptul de proprietate dobandit prin constituire este bun propriu sau bun comun al sotilor daca titlul de proprietate este emis doar pe unul dintre soti?
Răspuns la discuția Limitele Hotararii AGA ptr SRL
Doamna avocat, lasand la o parte limbajul deloc juridic si explicatiile ca din piata pe care ni le dati ironic si cu exemple ca pentru niste oameni simpli de la tara, fara pregatire in domeniu cum credeti ca sunt toti cei care propun pe aici o tema de discutie...... Nu mi-ati raspuns la intrebare......ati intenta actiune in anularea unui contract de vanzare-cumparare doar ptr ca societatea care a cumparat a avut drept imputernicit o persoana numita in baza hotararii AGA si nu prin procura autentica?????
Răspuns la discuția Limitele Hotararii AGA ptr SRL
Art 58 din legea 36/1995 scrie ca partile POT FI reprezentate nu ca ESTE OBLIGATORIU sa fie reprezentate la autentificare printr-un mandatar cu procura speciala autentica.Nu credeti ca este o diferenta? De exemplu in hotararile consilului local ale primariilor se imputerniceste o persoana , de regula primarul , sa reprezinte comuna la semnarea unor contracte de vanzare -cumaparare de terenuri in forma autentica, si in baza acestei hotarari locale care tine loc si de imputernicire, primarul semneaza actele in foma autentica, nefiind nevoie de o procura autentica in acest sens.La fel si in cazul societatilor comerciale, daca societatea prin hotararea AGA doreste sa imputerniceasca o anumita persoana sa semneze un contract in forma autentica in numele societatii, este vointa societatii , si nimeni, prin nici un text de lege
nu impune o anumita forma speciala- cea autentica- in cazul nostru, pentru ca societatea sa-si exprime aceasta vointa, nu putem da noi interpretari legii, dupa bunul nostru plac, doar asa ca sa creeam o practica.
O intrebare ptr doamna avocat romascanu: in instanta dvs ati intenta actiune in anularea unui contract de vanzare-cumparare, in care cumparatoarea este o societate, doar pentru simplul fapt ca a fost reprezentata la semnarea actului de o persoana dinafara societatii imputernicita prin hotararea AGA si nu printr-o procura autentica?? Daca da, pe ce text de lege v-ati intemeia actiunea?Multumesc.
Răspuns la discuția Limitele Hotararii AGA ptr SRL
Dar de ce trebuie persoana dinafara societatii sa fie imputernicita neaparat printr-o procura autentica, daca asociatii societatii in adunare generala hotarasc de comun acord sa imputerniceasca o alta persoana pe care o identifica cu toate datele acesteia si, in hotararea AGA precizeaza exact puterile pe care le confera acestui imputernicit ,mandatul acestuia si limitele sale, hotararea AGA fiind practic tot un fel de procura dar sub semnatura privata. De ce sa impunem forma autentica daca societatea prin hotararea AGA este de acord sa imputerniceasca o persoana sa faca anumite acte in numele ei, imputernicind-o expres in acest sens. Eu nu stiu nici un text de lege care sa precizeze expres ca terta persona trebuie imputernicita prin procura autentica mai ales cand legea nu mai cere nici ptr reprezentantii legali ai societatii forma autentica a procurii la incheierea actelor de dispozitie ce urmeaza a fi perfectate in forma autentica. Argumentele date de dvs pana acum nu mi se par edificatoare si nu la baza un text expres dat de lege referitor la problematica discutata.
Răspuns la discuția Limitele Hotararii AGA ptr SRL
Unde scrie expres acest lucru....text de lege, se poate ? insusi art 70 prim este un exemplu clar de un caz in care nu se aplica simetria actelor.
Răspuns la discuția Limitele Hotararii AGA ptr SRL
Nu mai este necesara procura autentica pentru actele de dispozitie ale societatii, s-a modificat legea.....scrie expres in O.U.G nr.52/2008, art.70 prim. Pe mine ma interesa altceva......daca societatea prin hotararea AGA poate imputernici o persoana care nu face parte din societate sa cumpere un teren in numele societatii?????
Se poate prin hotararea AGA sa fie imputernicita o persoana dinafara SRL-ului sa cumpere un teren pentru societate?Multumesc.