avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere

Speta este urmatoarea: un contract de inchiriere incheiat pe un termen de 2 ani, cu o chirie fixa prevazuta in contract pe toata durata derularii acestuia, in contract trecandu-se o clauza prin care in caz de neindeplinire a obligatiilor de catre oricare dintre parti, cealalta parte este in drept sa ceara o suma de....... lei cu titlu de daune,
Mentionez ca, pana la acesta data chiriasul a fost bun platnic, achitandu-si la zi toate obligatiile fata de proprietar, dar, care, din cauza crizei financiare, acum nu mai reuseste sa le achite, chiriasul cerand in nenumarate randuri proprietarului renegocierea chiriei si semnarea unui act aditional in acest sens DAR PROPRIETARUL REFUZAND CATEGORIC.
Intrebarea mea este urmatoare: proprietarul poate actiona in instanta chiriasul pentru a -i cere acestuia suma .....lei stabilita cu titlu de daune in cazul nerespectarii obligatiilor acestuia????? are vreo importanta schimbarea situatiei economice a chiriasului datorata situatiei economice a tarii in general?sau nu?
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 16:58, 30 Iunie 2010
Contractul este legea partilor;
Va poate cere cu siguranta daune in instanta;
E bine sa faceti in scris adresa pt renegocierea ctr. sa trimiteti cu confirmare de primire,sa atasati si actul aditional pe care doriti sa-l semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ... Dulugea Ana Dulugea Ana Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)