avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ...

Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc.
Proprietarul m-a anuntat verbal ca vrea sa mareasca chiria. Are cum sa mareasca chiria sau trebuie sa astepte sa expire prezentul contract?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 10:03, 22 Iunie 2022
Este titlu executoriu, mai ales ca a fost inregistrat la fisc, nu va poate mari chiria, daca nu doriti si mai ales ca astfel de "renegocieri" se anunta in scris. In intervalul asta de 2 ani nu va poate obliga sa acceptati majorarea chiriei.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
latka, utilizator
Va mulțumesc mult de tot pentru clarificare.
Stiti cumva daca poate sa vanda apartamentul in acesti 2 ani, atat timp cat nu este specificat in contract?
Daca acest contract este notat la cartea funciara , atunci noul cumparator va intra in posesia unui imobil, dar cu locatar (chirias). Notarul va cere extras de carte funciara la perfectarea actelor de vinzare cumparare. Daca acest contract nu este notat la cartea funciara, va trebui sa-l dati in judecata pe locator, pentru daune interese. Angajati atunci un avocat si e posibil sa-l faceti sa se razgindeasca, doar prin trimiterea unei notificari avocatiale, in prealabil. Adica sa nu ajungeti in instanta. Dar veti avea "viata grea" oricum. Ginditi-va din timp si la planul B (alt contract, la un alt apartament).
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
latka, utilizator
Chiria poate sa fie marita daca exista clauze in acest sens,majorare cu rata inflatiei,corelare cu cresterea cursului euro etc.Daca nu sunteti de acord probabil va incerca sa negocieze,rezilieze contractul daca i permit clauzele etc. Si dvs puteti negocia,etc..
Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com am un contract de inchiriere spatiu comercial , sunt chiriasul , perioada contractului este de 2 ani, este stabilita o chirie lunara, care poate fi indexata la ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba un contract pe numele meu? carmen silva carmen silva Buna ziua, As vrea sa gasesc o motivatie prin care sa trec un contract de inchiriere pe numele meu. Contractul este incheiat de catre tatal meu care a ... (vezi toată discuția)
Clauza de modificare a chiriei ContSters62729 ContSters62729 Am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 3 ani, eu persoana fizica Este in regula o clauza de modificare a chiriei,poate fi considerata ... (vezi toată discuția)