avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POT SCHIMBA UN CONTRACT PE NUMELE MEU?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POT SCHIMBA UN CONTRACT PE NUMELE MEU?

Buna ziua,
As vrea sa gasesc o motivatie prin care sa trec un contract de inchiriere pe numele meu.
Contractul este incheiat de catre tatal meu care a decedat si o persoana juridica.
Contractul s-a incheiat in 2001 si expira in 2011.
Vreau trecerea pe numele meu deoarece as vrea da modific valoarea chiriei trecuta in contract, care la vremea aceea era de 200 roni.
Azi in zona valoarea este de 15 euro/mp iar mie mi se plateste ptr.50 mp suma de 200 roni.
La FISC este declarata valoarea din contract de 200 roni si de fiecare data mi se atrage atentia la ca pot fi urmarita ptr. evaziune fiscala deoarece nimeni nu ma crede ca asta e valoarea reala declarata.

Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:54, 1 Iulie 2008
Sa inteleg ca tatal dvs a inchiriat unui sc un imobil.Tatal dvs a decedat.Daca e asa, atunci proprietarul nu mai exista, adica una din partile contractului.Nu tr sa existe o motivatie pt a interveni in contract.Exista un temei legal: in calitate de mostenitor al defunctului aveti obligatia de a interveni in contract. Adica, dupa dezbaterea succesiunii veti avea acces(intrati in ) la imobilul respectiv.Contractul respectiv are niste clauze care, in acest caz, se coroboreaza cu legile in vigoare si va da dreptul sa interveniti in el. Daca chiriasul nu e de acord atunci puteti merge in instanta.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
ISABELA SABIN, Consilier juridic
Care sunt legile in vigoare de care vorbiti ca-mi dau dreptul de a intervenii?
Chiriasul respectiv m-a anuntat ca avocatul sau i-a spus ca eu am preluat ca mostenire si acest contract asa cum a fost incheiat la data respectiva si nu pot cere trecerea pe numele meu, fara acordul chiriasului.
mostenitorul, dupa ce intra in posesia certificatului de mostenitor, are aceleasi drepturi pe care le avea autorul sau si aveti voie sa faceti orice: sa mariti chiria, sa reziliati contractul... orice
In caz de moarte a locatorului, drepturile si obligatiile trec asupra mostenitorilor, deci nu este necesara trecerea contractului pe numele Dvs.

In privinta chiriei, va sugerez sa trimiteti o somatie locatarului, printr-un executor judecatoresc, in care sa-i puneti in vedere intentia Dvs. de modificare a pretului contractual si suma la care doriti sa majorati chiria, invitandu-l sa se prezinte in vederea incheierii unui act aditional la contractul existent.
In cazul in care acesta refuza incheierea actului aditional , puteti sa-l actionati in judecata in vederea restabilirii echilibrului contractual (teoria impreviziunii in contracte).

In ce priveste rezilierea contractului, aceasta se poate cere doar in cazul neexecutarii culpabile a obligatiilor contractuale din partea chiriasului.
Nu ma intelegeti NU POT MARI CHIRIA!!!!!!!!
In contractul incheiat la notar s-a stipulat valoarea de 200 RON( 2.000000 lei vechi), si chiar scrie " valoarea chiriei este fixa de 2000000 lei pe luna, iar ea va fi modificata cu acordul partilor dar NU VA DEPASI valoarea de 2200000 lei pe luna
Deci as putea doar o marire de 20 RON....Adica un fel de "vax albina-crema pucca"........
Real valoarea ar fi 40mp x 15euro/mp=600 euro!!!!!! si eu iau abia 58 euro :((

Alte discuții în legătură

Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)