avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POT SCHIMBA UN CONTRACT PE NUMELE MEU?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POT SCHIMBA UN CONTRACT PE NUMELE MEU?

Buna ziua,
As vrea sa gasesc o motivatie prin care sa trec un contract de inchiriere pe numele meu.
Contractul este incheiat de catre tatal meu care a decedat si o persoana juridica.
Contractul s-a incheiat in 2001 si expira in 2011.
Vreau trecerea pe numele meu deoarece as vrea da modific valoarea chiriei trecuta in contract, care la vremea aceea era de 200 roni.
Azi in zona valoarea este de 15 euro/mp iar mie mi se plateste ptr.50 mp suma de 200 roni.
La FISC este declarata valoarea din contract de 200 roni si de fiecare data mi se atrage atentia la ca pot fi urmarita ptr. evaziune fiscala deoarece nimeni nu ma crede ca asta e valoarea reala declarata.

Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:54, 1 Iulie 2008
citi cu atentie contractul.

in opinia mea termenul 2011 nu e batut in cuie.
precis contractul prevede si rezilierea unilaterala in anumite conditii...cu punerea in vedere a chirisului asupra dorintei dvs. de reziliere cu n zile sau luni inainte.
nu cred ca va opreste cineva sa reziliati contractul cu chiriasul si sa inchiriati spatiul, altei persoane, cu suma dorita de dvs. 600e

av. vasilescu
Da pot face rezilierea unilaterala....dar domnul chirias mi-a aratat o lista lunga cu imbunatatirile aduse imobvilului pe acesti ani si-mi cere despagubirea celor investiete, ptr. ca este o clauza unde scrie ca la reziliere "unilaterala de catre proprietar inainte de termen, acesta e obligat sa achite valoarea imbunatatirilor aduse de chirias imobilului".
Si el mi-a spus ca ar trebui sa-i dau o valoare de 500 milioane ptr. tot ce a facut pana in 2008!!!!

Deci sunt intr-o mare incurcatura incat nu mai stiu ce sa fac!!! Sincer nu stiu!!!
Vad ca scoatetzi clauzele ca magicianul iepurashii din palarie:D
Spun asta pentru ca un contract trebuie citit prin prisma tuturor clauzelor, raportate, bineinteles la situatia de fapt.
Astfel incat, ori postati contractul de-antregul, ori il duceti la un avocat.
Daca totsi dvs singura considerati ca nu aveti nici o sansa, atunci de ce cereti altora sa va dea una? Trebuie sa fiti optimista.Mergeti la un avocat cu contractul, pt ca noi aici ne dam doar cu parerea in lipsa"obiectului".Intr-un contract nu pot fi clauze doar pt o parte. Sa nu uitam si de inflatie. Ar fi bine sa tineti cont si de ce a spun katonA ella.sA SPERAM CA VA VETI REZOLVA PROBLEMA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)