avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

am un contract de inchiriere spatiu comercial , sunt chiriasul , perioada contractului este de 2 ani, este stabilita o chirie lunara, care poate fi indexata la 30 noiembrie cu indicele mediu de inflatie. Proprietarul doreste sa reziliaze contractul sa facem un nou contract si sa-mi mareasca chiria dupa bunul lui plac pt. ca afacerea a inceput sa mearga desii spatiul este al primariei respective . Ce pot sa fac in astfel de conditii? multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:03, 17 Noiembrie 2010
in cei doi ani prevazuti in contract, nu se poate rezilia , in principiu, daca platiti la timp.
dupa 2 ani, alt spatiu, sau alt contract, mai lung...
Trebuie sa vezi daca in contract proprietarul are dreptul de a denunta contractul si in ce conditii.
Daca prin contract nu are dreptul denuntarii unilaterale, atunci va trebui sa respecte intreaga perioada contractuala.
eye a scris:

Trebuie sa vezi daca in contract proprietarul are dreptul de a denunta contractul si in ce conditii.

Rezilierea unilaterala sau denuntarea unilateral nu este permisa decat la nerespectarea clauzelor contractuale de catre cealalta parte, sau din motive de forta majora. Altfel clauza pe 2 ani ramane valabila pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să părăsesc locuința dacă nu vreau să plătesc cât cere. are dreptul să facă asta? t0much t0much Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate reziliere contract inchiriere Lipi Lipi Am dat peste un contract de inchiriere care contine o clauza cel putin bizara... Chiriasul nu poate rezilia contractul inainte de termenul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)