avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imposibilitate reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imposibilitate reziliere contract inchiriere

Am dat peste un contract de inchiriere care contine o clauza cel putin bizara...
Chiriasul nu poate rezilia contractul inainte de termenul pentru care a fost incheiat (si e o perioada foarte lunga). In cazul in care reziliaza unilateral sau paraseste spatiul fara acordul proprietarului este obligat sa plateasca chiria pana la termenul pentru care a fost incheiat... #-o
Exista posibilitatea incetarii prin acordul partilor (dar proprietarul nici nu vrea sa auda de asta) sau denuntare unilaterala din partea chiriasului in caz de distrugere a spatiului inchiriat, in cazul in care proprietarul nu-si respecta obligatiile asumate si in cazul in care nu-mi pune la dispozitie sau ma impiedica sa folosesc spatiul...
Ideea e ca nu pot reclama niciunul dintre cazuri, pur si simplu nu-mi mai permit sa achit chiria pentru acel spatiu...
Proprietarul are dreptul de a rezilia unilateral daca nu-mi indeplinesc obligatiile contractuale, in caz de neplata a chiriei sau daca subinchiriez... M-am gandit sa nu-i platesc dar mi-a pus in vedere ca e dreptul lui sa opteze daca ma da afara si reziliaza, dar ca nu o sa o faca, o sa stranga facturi neachitate si o sa calculeze penalitati de intarziere de o sa ma indoaie...

Are cineva vreo idee despre cum pot rezilia pacostea asta de contract? :-/
In instanta? Dar pe ce temei?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lipi , utilizator 08:04, 21 Ianuarie 2009
Eu zic sa incercati rezilierea pe cale judecatoreasca, nu aveti alta solutie
Pe cale judecatoreasca, clar... Dar...in ce temei????
Tinand cont de dispozitiile codului civil va trebui sa speculati toate neajunsurile locatiunii notificandu-l pe proprietar de fiecare data, cu aceste ,, inceputuri de dovada" cereti rezilierea contractului. O dispozitie imperativa a legii nu exista in acest sens. Daca cautati motive trebuie sa gasiti ceva ce poate fi imputabil proprietarului.
Formulati o notificare prin executorul judecatoresc prin care il anuntati pe locator ca urmare a incapacitatii dvs. de plata (iminenta faliment de ex.daca sunteti pers. juridica sau somaj daca sunteti pers.fizica sau orice motiv plauzibil si real gasiti),eventual caz fortuit, incepand cu data de...solicitati incetarea contractului si predarea imobilului.
Daca refuza, solicitati nulitatea absoluta a contractului pentru cauza ilicita, imorala.

Av. Cermak Iuliana



Multumesc pt. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea unui contract de inchiriere la anaf Camelia-T Camelia-T Buna ziua! Va rog ma puteti ajuat cu un raspuns! Am incheiat un contract de inchiriere la ANAF cu o persoana fizica in data de 16 iunie 2013, pe termen de ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)