avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheierea unui contract de inchiriere la ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheierea unui contract de inchiriere la ANAF

Buna ziua! Va rog ma puteti ajuat cu un raspuns!
Am incheiat un contract de inchiriere la ANAF cu o persoana fizica in data de 16 iunie 2013, pe termen de un an. Proprietara s-a razgandit si nu mai doreste sa fie inchiriat apartamentul, motivul invocat este ca doreste sa se intoarca in apartamnent.
Toate facturile sunt platite la zi inclusiv chiria, nu am intarziat niciodata cu plata acesteia si cu nicio facura, apartamentul e in buna stare.
As dori sa stiu daca poate rezilia contactul, fara sa aibe un motiv intemeiat?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Camelia-T , utilizator 10:06, 23 Noiembrie 2013
Este posibila rezilierea unilaterala insa depinde de clauzele din contract, in orice caz trebuie sa fie notificat chiriasul iniante intr un anumit termen.
Este un contract standard incheiat la ANF, iar referitor la incheierea contractului se stipuleaza urmatoarea fraza: "In afara cazurilor prevazute de lege modificarea sau rezilierea contractului se poate face cu acordul partilor, in cazuri justificate rezilierea se poate face de oricare dintre parti, de regula, cu un preaviz de 30 de zile." Insa, proprietarul te poate da afara fara sa aibe un temei juridic? Repet sunt cu toate facturile la zi, inclusiv chiria, ma poate evacua pe timp de iarna, notificandu-ma sau doar printr-o hotarare judecatoreasca?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate reziliere contract inchiriere Lipi Lipi Am dat peste un contract de inchiriere care contine o clauza cel putin bizara... Chiriasul nu poate rezilia contractul inainte de termenul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil închiriat numecod numecod buna ziua, am inchiriat anul trecut un apartament unei familii pana la data de 1 sptembrie 2013, cu contract declarat la ANF. Deoarece s-a ivit ocazia sa ne ... (vezi toată discuția)