Buna Ziua,
Ma numesc Joana si sunt casatorita din 2011 cu un cetatean Indian.Casatoria a avut loc in India,in statul Punjab si apoi de la Ambasada Romana in Delhi am obtinut si certificatul romanesc de casatorie.Din pacate noi nu ne intelegem prea bine si doresc sa divortez.Nu avem copii sau vreun bun impreuna.Sotul lucreaza de 1 an in Dubai si eu sunt in Romania.As dori sa stiu,daca pot sa depun cererea de divort in Romania si sa ii trimit prin curier actele sau daca mai intai trebuie sa divortam in India? Vreau o procedura cat mai simpla si rapida.
Va multumesc mult si astept un ajutor.
Buna Ziua,
Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu stiu daca ii mai trebuie viza sau nu,datorita acestui permis....am auzit ca ii trebuie un permis de familie in loc de viza.....nu stiu exact ce este acesta...ma poate ajuta si pe mine cineva si lamuri ce acte ii trebuie sotului meu ,care este procedura si cat dureaza?...Va rog mult...pentru ca ambasada Angliei nu este foarte deschisa la conversatii....Va multumesc mult si astept un raspuns cat mai urgent!
Buna Ziua,
Sunt Ioana.
D-na consilier daca nu va suparati,as mai avea cateva nelamuriri.....in primul rand vreau sa va multumesc foarte mult pentru ajutorul oferit,dar mai am cateva nelamuriri....daca nu va suparati..care este diferenta dintre permis de sedere si carte de rezidenta?...dupa casatoria civila din India,eu si sotul vom reveni in Romania si vom depune actele pentru cartea de rezidenta...dupa cum am mentionat in primul meu mesaj eu as dori sa lucrez in Germania din nou si sotul sa studieze...va putea aplica pentru viza de student din Romania sau daca merge la studii va ma avea nevoie de viza?....Documentele sotului pentru cartea de rezidenta trebuiesc legalizate si traduse in limba romana?...Daca da,unde in India sau in Romania? Eu are trebuie intai sa-mi schimb actele cu numele sotului si dupa acea sotul sa depuna documentele pentru cartea de rezidenta sau nu e necesar?
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul oferit.
Domnul sa va binecuvanteze!
Cu respect,
Ioana Ionita
Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la Ambasada Romana din Delhi.Dupa casatorie sotul meu va putea veni cu mine in Romania sau va trebui sa-i fac eu invitatie?..Cum se obtine acesta cartea de rezidenta,dupa cat timp si pe ce perioada va fi valabila?..Noi vrem sa plecam inGermania si nu stim cat timp trebuie sa stam in Romania pt ca el sa fie legal cu actele sau pana are cartea de rezidenta.Pe baza acelei carti de rezidenta,va putea calatori liber in spatiul Schengen?Sincer,nu stiu ce trebuie sa facem.Cu cat caut mai mult pe internet,cu atat devin mai confuza.Daca nu va suparati,ma poate ajuta si pe mine cineva.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Prietenul meu este de cetatenie indiana si am dori sa ne casatorim civil cat mai curand in Romania.Dupa casatoria civila am dori sa plecam intr-o vizita la sora lui din Statele Unite.Ceea ce nu stim si nimeni nu ne spune ste,daca el poate depune actele pentru viza americana din Romania,fiind casatorit cu un cetatean roman.O alta problem este ca dorim sa lucram in Spania sau Italia,dar nu stiu daca lui ii trebuie viza pentru spatiul Schengen sau nu.Ce acte ii trebuie lui pentru a putea sta si lucra intr-o tara din spatiul Schengen? Si ultima nelamurire este daca lui ii expira viza pentru Romania in timp ce este aici,trebuie sa se reintoarca in India pentru a o reinnoi sau dupa casatorie nu mai are nevoie de viza?
Va multumesc mult si sper ca cineva sa ma lamureasca si pe mine.Am sunat la Consulate,dar nu mi-au dat nici un raspuns clar.