avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate mari_itzi

Activitate mari_itzi

Am si eu cateva intrebari!
In momentul de fata sunt in somaj, iar in luna mai se termina perioada mea de somaj. Daca ma angajez si dupa cateva luni firma are probleme si este nevoita sa ma concedieze, ce se intampla, avand in vedere ca, din cate stiu eu, firma daca ma ia din somaj beneficiaza de cateva avantaje financiare.
1. Firma trebuie sa plateasca ceva in plus catre stat?
2. Eu pot intra in somaj, avand in vedere ca am 12 luni lucrate in ultimele 24?
3. Pot intra in maternitate din somaj?
Va multumesc!
Răspuns la discuția concediu maternal
Buna seara!
Legat de acest subiect am si eu o intrebare legata de situatia mea. Situatia sta astfel: in 2008 am terminat facultatea si in acelasi an cu terminarea facultatii am luat si licenta...eu lucram inca din timpul facultatii...din august 2009 am intrat in somaj, beneficiind de acesta pana in luna mai a acestui an. In cazul in care nu ma angajez din timpul somajului si am o pauza de cateva zile pana la cateva luni, de exemplu, de cand termin somajul si pana cand ma angajez ce se intampla daca raman insarcinata si nu am 12 luni lucrate consecutiv dupa terminarea somajului...Pot beneficia de maternitate, de indemnizatia pt cresterea copilului si alte drepturi? Stiu ca inainte daca te angajai si nu aveai 12 luni lucrate, dar aveai licenta luata in anul in care terminai facultatea se lua in considerare si facultatea si beneficiai de toate drepturile. In cazul meu este la fel?