fara 12 luni de cotizare nu,dar poate intra tatal in concediu de crestere al copilului timp de 2 ani si da o declaratie la depunerea dosarului ca doreste sa primeasca suma de 600 lei (diferenta de 200lei pana la 800 lei o reprezinta alocatia copilului pt care v-a terbui sa depuneti un alt dosar separat indiferent daca luati dvs sau nu banii pt crestere copil) sau 85% din salariu ,deci e optiunea dvs daca vreti 600 sau 85%.De asemenea mai primiti o suma de bani daca e prima nastere si pt trusou.(si pt astea se depun alte dosare
treb sa aibe activitate 12luni neintrerupte inainte de nasterea copilului,altfel nu..eventual mergeti si intrebati la primaria de care apartineti,.poate s-a schimbat ceva si ma insel eu....dar nu cred. Bafta!
Buna seara!
Legat de acest subiect am si eu o intrebare legata de situatia mea. Situatia sta astfel: in 2008 am terminat facultatea si in acelasi an cu terminarea facultatii am luat si licenta...eu lucram inca din timpul facultatii...din august 2009 am intrat in somaj, beneficiind de acesta pana in luna mai a acestui an. In cazul in care nu ma angajez din timpul somajului si am o pauza de cateva zile pana la cateva luni, de exemplu, de cand termin somajul si pana cand ma angajez ce se intampla daca raman insarcinata si nu am 12 luni lucrate consecutiv dupa terminarea somajului...Pot beneficia de maternitate, de indemnizatia pt cresterea copilului si alte drepturi? Stiu ca inainte daca te angajai si nu aveai 12 luni lucrate, dar aveai licenta luata in anul in care terminai facultatea se lua in considerare si facultatea si beneficiai de toate drepturile. In cazul meu este la fel?