avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Eu lucrez la o firma cu conventie civila de prestari servicii , 4 ore pe zi, nu voi implini un an la aceasta firma cand voi naste si nu am continuitate pe cartea de munca, sunt 3 luni de pauza, intrebarea mea este daca voi putea beneficia de aceasta indemnizatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 25 Iunie 2011
Beneficiati de indemnizatia pentru CCC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .
1. Importanta este perioada de 12 luni inainte de nasterea copilului.
2. Cele 12 luni pot fi lucrate la mai multi angajatori sau pot fi formate din perioade asimilate (eleva, studenta la zi, concedii medicale, somaj indemnizat etc.).
3. De la data prezumata a nasterii vadeti ce statut aveti in cele 12 luni premergatoare si poate va incadrati. Daca ni le spuneti si noua poate va dam o veste buna.
Va multumesc pentru raspunsul d-voastra. Voi verifica si va voi spune. O zi cat mai placuta!
Buna seara,am si eu o intrebare....sunt studenta la zi si in iulie sustin examenul de licenta...la inceputul lunii octombrie ,trebuie sa nasc...intrebarea mea este: pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului?
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa licenta.
2. OUG 111/2010 spune ca in cele 12 luni premergatoare nasterii, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si perioada in care persoana in cauza se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor.
3. Dupa cele 60 de zile veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni (250 lei pe luna).
4. Dupa nasterea copilului faceti cerere catre Agentia de Somaj pentru a intra in CCC iar dosarul il depuneti le Primarie.
5. CCC suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.
6. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC = 600 lei plus alocatie de stat pentru copil = 200 lei, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

Alte discuții în legătură

Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)