avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Eu lucrez la o firma cu conventie civila de prestari servicii , 4 ore pe zi, nu voi implini un an la aceasta firma cand voi naste si nu am continuitate pe cartea de munca, sunt 3 luni de pauza, intrebarea mea este daca voi putea beneficia de aceasta indemnizatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 25 Iunie 2011
ma scuzati ca intreb....dar nu stiu ce inseamna CCC ....
ionelachv a scris:

ma scuzati ca intreb....dar nu stiu ce inseamna CCC ....


CCC = concediu pentru cresterea copilului ...:)
Va multumesc :)....as mai vrea sa va intreb ceva...asta ca sa vad daca am inteles eu bine....eu pe 4 iulie sustin examenul de licenta si pe 5 trebuie sa-mi bag dosarul de somaj nu? Si cand bag dosarul pentru CCC? Dupa ce nasc sau inainte? (trebuie sa nasc la sf lui sept sau inceputul lui oct)
Intrati in somaj si dupa efectuarea concediului postnatal puteti intra in CCC ... in acest caz, somajul se va suspenda , urmand a se relua la terminarea CCC.
1. Nu trebuie chiar a doua zi, pe 5 iulie. Aveti timp 60 de zile dar va recomand sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maxim doua saptamani timp in care puteti lua adeverinta de absolvent de la facultate.
2. Puteti sa beneficiati si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = 126 zile) incepand cu luna a saptea desarcina deoarece OUG 158/2005 spune:
Art.8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normalã a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
...
3. Mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va spuna daca aveti dreptul la concediu de maternitate.
4. Puteti beneficia de CCC incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului iar dosarul trebuie sa il depuneti in maximum 60 de zile de la aceasta data.
5. Daca nu vi se aproba concediul de maternitate atunci veti putea beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului. Si, la fel, veti depune dosarul in maximum 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)