avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului pentru mamele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului pentru mamele studente

Implinesc 26 de ani in august, sunt studenta anul 3 la zi la spiru haret si sunt insarciata in luna a 7-a, as dori sa stiu daca asputea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului si daca trebuie sa am si licenta luata ca sa pot beneficia de aceasta indemnizatie. Precizez ca am intrerupt studiile intre liceu(1999-2003) si facultate(2009-2011). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 28 Septembrie 2011
Sunteti angajata si faceti facultatea in paralel, cu serviciu ? sau ati fost angajata ? Care este statusul dvs actual ?
Cred ca ar trebui sa dati ceva mai multe detalii pentru a individualiza speta.
am fost angajata pana in iunie anul trecut, acum nu mai sunt angajata
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa absolvirea cursurilor universitare.
2. OUG 111/2010 spune ca in calculul celor 12 luni premergatoare nasterii se iau si lunile in care sunteti studenta la zi, perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor universitare, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj precum si perioada de somaj indemnizat.
Va multumesc mult pentru raspuns! Si ca sa inteleg mai bine, inseamna ca as putea sa primesc 600 lei/ luna timp de 1an sau 2ani? Sau e vorba doar de somaj timp de 6 luni? Repet inca o data ca am intrerupt studiile intre liceu si facultate, poate e asta o problema.
1. Pentru indemnizatia pentru CCC se iau in calcul numai cele 12 luni premergatoare nasterii, nu conteaza ca ati facut mai inainte.
2. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC si de alocatia de stat (600 lei+200 lei) pana ce copilul va implini 2 ani.
3. Procedati asa cum am spus in mesajul precedent.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pentru studenti pusa_clara pusa_clara Buna ziua, ma numesc Clara,am 23 de ani si sunt studenta in ultimul an la facultatea de Farmacie. Am o intrebare...vreau sa imi clarificati daca se poate ... (vezi toată discuția)