avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului pentru studenti

Buna ziua, ma numesc Clara,am 23 de ani si sunt studenta in ultimul an la facultatea de Farmacie. Am o intrebare...vreau sa imi clarificati daca se poate problema cu care ma confrunt...sunt insarcinata in 26 saptamani ( 6 luni jumatate) si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lui iulie iar facultatea se va termina cam tot in aceasta perioada urmand sa sustin examenul de licenta in toamna (septembrie).Vreau sa stiu daca primesc cei 800 de lei timp de 2 ani dupa ce nasc ,nu am intrerupt facultatea deloc in acesti 5 ani.Ce trebuie sa fac sa primesc acei bani?
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
pusa_clara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 4 Aprilie 2013
1. Nu conteaza daca ati sustinut sau nu examenul de licenta ci numai daca ati urmat cursurile de zi, fara intrerupere, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii mergeti la Primaria de care apartineti cu domiciliul (sau cu resedinta, daca aveti viza de flotant) completati cererea pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pe care o solicitati cu data nasterii copilului.

3. Actele necesare sunt:
- copia actului de identitate al dvs. si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.

4. Mergeti si la Primarie sa vedeti daca, in situatia dvs., se mai cer si alte acte.
Va multumesc foarte mult..chiar imi faceam griji Nu ar trebui sa am nici o problema pentru ca nu am intrerupt deloc facultatea in toti acesti 5 ani. deci voi primi cei 800 de lei timp de 2 ani daca depun actele inainte de a sustine licenta?dar de exemplu in cazul in care o absolventa nu va promova examenul de licenta va primi aceti bani de crestere a copilului?
1. - Nu conteaza daca nu ati promovat sau nu veti promova examenul de licenta ci numai daca ati frecventat cursurile la zi si fara intrerupere.
- Daca ati fi nascut cand erati in anii I-IV despre ce licenta mai vorbeam?

2. Cei 800 lei sunt formati din: indemnizatie pentru CCC = 600 lei, alocatie de stat pentru copii = 200 lei.

3. Daca pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC veti avea venituri profesionale (din prestarea unei activitati) vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
Ok am inteles...mai am o singura nelamurire...indemnizatia de crestere a copilului nu se poate cumula cu somajul pe care il pot primi ca si absolvent al facultatii timp de 6 luni..ori una ori alta nu?...este situatia mai multor colege si vroiam sa stim sigur.Va multumesc
1. Daca va inregistrati la Agentia de Somaj se va suspenda plata indemnizatiei de somaj pe perioada CCC care se va relua, de unde a ramas, dupa ce se va termina CCC.

2. Adica nu se poate cumula indemnizatia de somaj cu indemnizatia pentru CCC.

3. Alocatia de stat pentru copii o veti primi indiferent de situatia in care va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua As avea si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, si anume: sunt insarcinata in 7 luni si tocmi am terminat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pentru mamele studente lormar lormar buna seara, am si eu o intrebare. daca sunt studenta in anul I , primesc indemnizatie de crestere a copilului?sau doar daca as fi terminat facultatea? (vezi toată discuția)