avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai A.

Activitate Mihai A.

Buna seara tuturor, va prezint o situatie "usor" ciudata cu care cred ca s-au intalnit si alte persoane si pe care ii rog sa-mi spuna daca si cum au rezolvat aceasta situatie.
In Octombrie 2014, Consiliul Local al comunei S. a hotarat (printre altele) urmatoarele (exprimarea nu face parte din Hotarare, sunt situatiile pe care le-am identificat in momentul in care am fost sa achit impozitul pe cladire):
- taxa pentru gunoiul menajer sa fie de 6 ron pe luna pentru o singura persoana;
- aceasta taxa va fi platita pentru tot anul la serviciul Taxe si Impozite de pe raza comunei, impreuna cu impozitul pe masina, cladire, paza obsteasca, etc. (deci nu se poate separat);
- taxa va fi platita dupa completarea unei declaratii pe propria raspundere privind numarul de membri care locuiesc in imobilul respectiv (oricum nu verifica nimeni daca sunt corecte);
- in cazul in care proprietarul unui imobil situat in comuna S, are domiciliul din CI la un alt imobil pe care il detine in afara localitatii, imobilul din S. se considera casa de vacanta si se va percepe o taxa unica lunara de 18 ron pe luna, indiferent daca in imobilul respectiv locuieste sau nu cineva (nu are importanta nr. de persoane);
- in cazul in care proprietarul unui imobil situat in comuna S., mai are un imobil (sau mai multe) si domiciliul din CI la un imobil din aceasta comuna, NU este considerata casa de vacanta si se achita taxa de 6 ron de persoana;

Problema mea este: daca eu nu locuiesc tot anul in acel imobil de ce sa platesc 216 ron pe an pentru un gunoi menajer pe care nu-l produc? e normal sa platesc in conditiile in care si produc, si poate nu 6 ron ci si mai mult daca atata face.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista o lege sau mai multe care reglementeaza aceste servicii de gunoi menajer, salubrizare sau sub alta denumire? pentru ca nu pot sa cred ca aceasta primarie e mai presus de legile din Romania sau din Uniunea Europeana.

Multumesc frumos si orice sfat este binevenit.
Buna ziua, stie cineva ce drepturi mai are un fost proprietar de apart. asupra unei boxe in care isi are depozitate diverse lucruri si se incapataneaza de 3 ani sa nu o elibereze? boxa respectiva nu este in proprietatea nimanui dar exista o intelegere scrisa si semnata in fata notarului ca fostul prop. poate sa-si tina lucrurile depozitate pana la eliberarea boxei.
Stie cineva daca exista o lege sau pot pur si simplu sa intru in boxa si sa o eliberez.

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Buna ziua, intr-un bloc cu 6 apart., vreau sa modernizez mansarda (fara sa fac modificari) in totalitate sau poate pe jumatate (in dreptul coloanei de apart. in care locuiesc), intrebarile mele sunt urmatoarele:
- in cazul in care vreau sa o modernizez doar in dreptul coloanei de ap. in care locuiesc, am nevoie de acordul tuturor vecinilor sau doar de al celor de pe coloana mea?
- in cazul in care obtin acordul vecinilor si ulterior isi vand apartamentele, acordul lor isi pierde valabilitatea? am nevoie si de acordul noilor proprietari? (in cazul in care nu am inceput inca modernizarea)
- sunt obligat sa-i despagubesc pe vecini sau este legal si valabil acordul fara despagubire?
- unde ma pot adresa pentru inregistrarea acestui acord si cum se numeste?

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.