avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul vecinilor pentru modernizarea mansardei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul vecinilor pentru modernizarea mansardei

Buna ziua, intr-un bloc cu 6 apart., vreau sa modernizez mansarda (fara sa fac modificari) in totalitate sau poate pe jumatate (in dreptul coloanei de apart. in care locuiesc), intrebarile mele sunt urmatoarele:
- in cazul in care vreau sa o modernizez doar in dreptul coloanei de ap. in care locuiesc, am nevoie de acordul tuturor vecinilor sau doar de al celor de pe coloana mea?
- in cazul in care obtin acordul vecinilor si ulterior isi vand apartamentele, acordul lor isi pierde valabilitatea? am nevoie si de acordul noilor proprietari? (in cazul in care nu am inceput inca modernizarea)
- sunt obligat sa-i despagubesc pe vecini sau este legal si valabil acordul fara despagubire?
- unde ma pot adresa pentru inregistrarea acestui acord si cum se numeste?

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:24, 24 Iulie 2009
Acordul trebuie sa fie al tuturor proprietarilor si nu numai, ei trebuie sa renunte de la cota lor din proprietatea comuna fortata asupra mansardei, fie prin vindere fie prin donatie.
Acest acord trebuie autentificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cumparare/concesionare uscatorie alina1982 alina1982 Buna ziua, Aduc din nou in discutie procedura ce trebuie urmata in cazul cumpararii/concesionarii uscatoriei blocului. In cazul meu este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Acord debransare cristescugabriel cristescugabriel in urma demersurilor facute de mine in vederea separarii de instalatia de gaze naturale conuma blocului, am intalnit persoane de pe scara care nu mi-au oferit ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)