in urma demersurilor facute de mine in vederea separarii de instalatia de gaze naturale conuma blocului, am intalnit persoane de pe scara care nu mi-au oferit acordul pentru bransare la reteaua paralela de gaze naturale.
In acest caz ce se poate face? mentionez ca stau la parter si instalatia de gaze comuna a blocului.
Ma pot bransa facand separatie de gaze la reteaua comuna?
Ce cai legale sunt pentru a ma putea bransa la reteaua de gaze?
Persoana nu doreste nici despagubiri, motivul negatiei fiind niste litigii mai vechi.
Ce optiuni am!
Coloana paralela este proprietate privata a celui (celor) care au participat cu bani la montarea ei. Nu este coloana comuna a blocului.
Coloana comuna de gaze este cea care trece prin apartamente si la care se leaga aragazul.
Pai, incercati sa va rezolvati vechile litigii pentru a avea o relatie normala acum.
Pe de alta parte, daca nu reusiti cu vorba buna, atunci numai in instanta puteti cere sa fie fortata persoana sa va lase la racordare si asta pentru ca Distrigaz nu permite montarea unei alte coloane de gaze si deci sunteti fortat sa va racordati la cea deja montata.
vreau sa va spun ca sunt dispus despagubesc fara probleme proprietarul sau proprietarii coloanei de gaze insa va intrebam care cadrul juridic prin care pot actiona in instanta la nevoie persoanele care nu vor voii sa-mi dea acordul.
In fond si la urma daca nu pot initia alta retea fiind deja una existenta cred ca pot fi obligati in instanta sa-mi dea acordul. legea sau hotararea care reglementeaza, asta m-ar interesa!
Nu aveti nevoie de acordul vecinului . Va adresati furnizorului de gaze ,acesta va elabora proiectul si va calcula cuantumul despagubirii catre vecinul Dvs.
Nu aveti nevoie de instanta si nici nu puteti instala o a doua coloana de gaze.
ideea e ca sub o forma sau alta daca vreau, pot sa ma bransez cu acordul dat sau fara acordul celor deja racordati la reteaua de gaze atat timp cat platesc despagubirile ce revin proprietarilor sau proprietarului retelei bineinteles cota parte.