avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord debransare

in urma demersurilor facute de mine in vederea separarii de instalatia de gaze naturale conuma blocului, am intalnit persoane de pe scara care nu mi-au oferit acordul pentru bransare la reteaua paralela de gaze naturale.
In acest caz ce se poate face? mentionez ca stau la parter si instalatia de gaze comuna a blocului.
Ma pot bransa facand separatie de gaze la reteaua comuna?
Ce cai legale sunt pentru a ma putea bransa la reteaua de gaze?
Persoana nu doreste nici despagubiri, motivul negatiei fiind niste litigii mai vechi.
Ce optiuni am!
Cel mai recent răspuns: cristescugabriel , utilizator 11:12, 4 Noiembrie 2014
Coloana paralela este proprietate privata a celui (celor) care au participat cu bani la montarea ei. Nu este coloana comuna a blocului.
Coloana comuna de gaze este cea care trece prin apartamente si la care se leaga aragazul.

Pai, incercati sa va rezolvati vechile litigii pentru a avea o relatie normala acum.

Pe de alta parte, daca nu reusiti cu vorba buna, atunci numai in instanta puteti cere sa fie fortata persoana sa va lase la racordare si asta pentru ca Distrigaz nu permite montarea unei alte coloane de gaze si deci sunteti fortat sa va racordati la cea deja montata.
vreau sa va spun ca sunt dispus despagubesc fara probleme proprietarul sau proprietarii coloanei de gaze insa va intrebam care cadrul juridic prin care pot actiona in instanta la nevoie persoanele care nu vor voii sa-mi dea acordul.
In fond si la urma daca nu pot initia alta retea fiind deja una existenta cred ca pot fi obligati in instanta sa-mi dea acordul. legea sau hotararea care reglementeaza, asta m-ar interesa!
Nu aveti nevoie de acordul vecinului . Va adresati furnizorului de gaze ,acesta va elabora proiectul si va calcula cuantumul despagubirii catre vecinul Dvs.
Nu aveti nevoie de instanta si nici nu puteti instala o a doua coloana de gaze.
ideea e ca sub o forma sau alta daca vreau, pot sa ma bransez cu acordul dat sau fara acordul celor deja racordati la reteaua de gaze atat timp cat platesc despagubirile ce revin proprietarilor sau proprietarului retelei bineinteles cota parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separație gaze la bloc. bună ziua. Victor__B Victor__B Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța? Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. ... (vezi toată discuția)
Racordarea gaze!!! Ciobanu Daniel Ciobanu Daniel Doresc să vă aduc la cunoștință următoarea situație cu care mă confrunt. În data de 25.05.2005, am achiziționat un apartament. În anul 2012,pe ... (vezi toată discuția)
Legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje postelnicu_elena2000 postelnicu_elena2000 buna ziua presedinte de asociatie de proprietari am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este ... (vezi toată discuția)