avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate livium2000

Activitate livium2000

Răspuns la discuția Nelamurire Divort
Ok. Dar prin acordul ambelor parti stiu ca trebuia sa avem un an de la casatorie si sa nu avem copii. Copii nu avem, iar un an facem intr-o luna. Problema este ca vreau sa termin cat mai repede.....si sa dau divort normal. As da si acum....dar trebuie sa stiu ce procedura sa aleg.
Răspuns la discuția Nelamurire Divort
Multumesc de raspuns. Dar cum am zis ea nu cred ca vine acasa pentru asa ceva. Poeta face o procura cuiva? Sa o reprezinte?
Buna ziua. Cer si eu o nelamurire in legatura cu un divort. Datele problemei sunt asa:
Ne-am casatorit anul trecut pe 20 septembrie (stiu ca mai e putin si pot da divort prin acordul ambelor parti...dar vreau sa ma scap de asta cat mai repede)
Am plecat in Norvegia in ianuarie...aceste an. Dupa 4 luni de stat acolo ea se schimbase enorm de mult, petrecerea ore intregi pe laptop, fapt care m-a condus sa ii instalez un software care inregistreaza tot ce tastezi. Am aflat ca avea o relatie cu un coleg de servici. Acolo am gasit lucruri grave cum ar fi:
Ca el este ce isi doreseste ea in viata
Ca ea vrea sa ii faca un copil lui
Ca asteapta sa plec acasa ca sa ii trimit actele de divort (o amenintasem ca fac asta daca nu isi revine)

I-am vazut si factura detaliata a telefonului mobil....acolo era si mai grav.
Eu m-am intors acasa....ea a ramas acolo.
Vreau sa dau divort normal, fara avocati. NU avem copii sau alte bunuri de impartit. Ea este de acord cu divortul. Dar nu cred ca o sa vina acasa pentru asa ceva. Rusinea ei este una mare acum...mai ales ca au aflat toate neamurile si prietenii.
De ce acte am nevoie pentru divort?
Ea poate face o procura cuiva, o imputernicire pentru a rezolva problema asta in numele ei?
Probele care le am....le pot spune la divort? Sau ce trebuie sa spun sa ma vad scapat de ea si sa imi vad de viata.
O cerere tip unde pot gasi?(pentru tipul meu de divort)

Multumesc
Răspuns la discuția Va rog fumos sa ma ajutati
Inca o data va multumesc de raspunsuri. As putea sa scriu foarte multe pe acest subiect. Dar ca sa fiu scurt, pot sa zic urmatoarele:
- stiu ca nu sunt barbatul perfect (nu cred ca exista asa ceva) Toti gresim mai mult sau mau putin. Dar daca ne dam seama ca am gresit inseamna ca acea greseala ne-a invatat ceva in viata. Omul din greseli invata. Cu toate acestea ea mi-a spus clar si concis ca ea nu a gresit cu nimic fata de mine in cei 9 ani de zile. Dupa cele intamplate si dupa ce am parasit Norvegia am inceput sa o sun, efectiv sa vad ce face. Traiam un cosmar care mi se parea ireal. Nu imi raspundea la telefon, iar daca imi raspundea imi inchidea telefonul in nas. Dupa m-ai multe incercari mi-a raspuns si mi-a zis ca adevarul nu o sa-l aflu niciodata. Si ca nu trebuie sa se explice nimanui. CU toate ca au sunat-o nasi, parinti, prieteni.
In cele 2 saptamani de cand am banuit ca se intampla ceva, incercam zilnic sa o fac sa comunice cu mine. Dar ea a fost mereu persoana la care "discutia" inseamna tipat iar o cale de mijloc nu se gasea niciodata. Numai ea avea dreptate. In aceste 2 saptamani a invocat numai certuri de ale noastre din trecut. Cum poti trai in trecut? O persoana care traieste in trecut inseamna ca refuza prezentul si care nu vrea sa mai faca nimic pentru viitor. Cum i-am zis e foarte usor sa distrugi ceva, dar e foarte greu sa faci acel ceva sa mearga.
Nu a venit niciodata la mine sa se planga de ceva, sau sa discutam despre ceva. Stiu ca statea efectiv in camera numai in fata calculatorului si daca ma duceam sa vorbesc cu ea imi spunea ca vrea timp pentru ea.
M-a mintit in tot acest timp si ma minte si in continuare. Iar eu o asteptam sa vina de la servici cu mancarea pregatita. O sunam chiar din 5 in 5 minute sa vad cat mai are pana ajunge acasa, ca sa gaseasca mancarea in farfurie si sa fie calda. Ma duceam dupa ea in statie (15 min de mers pe jos) ca sa o ajut sa care 2 ape minerale pe care le cumpara de la magazin. Spunea ca nu poate sa le care ca este obosita. In perioada cat am stat acolo efectiv nu am gasit nimic de munca. Doar ea la o fabrica de peste. Mi-a spus ca a vorbit cu patronul si ca "poate" o sa ma ia si pe mine acolo. Au angajat 16 persoane noi. Unele chiar chemate din tara lor (Cehia, Slovacia, Lituania) iar eu nu am primit niciodata telefonul cu pricina. Si cred ca stiu si de ce: cel cu care ea avea o relatie este nopotul patronului. Si nu cred ca vroiau sa ma vada pe acolo.
Chiar si acum nu vrea sa imi spuna ce s-a intamplat si ma acuza pe mine ca eu am spus la toti despre ce a facut ea. O doare enorm cred ca a facut probabil cea mami mare greseala din viata ei. Si ca toti cunoscutii, prietenii o acuza acum. Se minte singura ca a avut o viata mizerabila si ca acum vrea libertate. Libertate care a avut-o tot timpul. Niciodata nu i-m interzis sa faca ceva. Si-a cumparat tot timpul ce a vrut, am mers la concerte acolo....doar ca a vrut ea. Dupa mine vroiam sa tragem un pic de bani. Dar a facut ce a vrut ea.
Dupa nunta am cuparat un laptop(din banii de la nunta). Inainte de a gasi mesajele i-am cerut laptoptul sa vorbesc cu tata pe Skype. Dar a zis ca este al ei pentru ca m-a intretinut 3 luni acolo. A refuzat sa ma mai tunda pe motiv ca se umplea de par(un tuns in Norvegia este vreo 50 E). A trebuit sa imi bag singur masina de tuns in cap, si mi-am facut numai gauri. Cand m-a vazut de la distanta asa ca sunt tuns, a zis "Dar tu te tunzi din banii mei!" Si cica plecasem impreuna ca o familie pentru o viata mai buna. Si i-am propus de foarte multe ori sa ne intoarcem acasa. Am zis ca banii nu aduc fericirea. Vedeam ca nu mai eram fericiti asa cum eram acasa. Dar ea a refuzat.Eu acum o sa ma intorc inapoi in Norvegia. Si nu ma intereseaza cat de greu imi va fi. Am persoane acolo care au vazut cine sunt eu si cine e "sotia mea". Toti sunt dispusi sa ma ajute. Si o sa reusesc. Chiar daca o fi sa mananc din gunoaie macar am sufletul impacat ca M-AM CHINUIT SA PASTREZ CASNICIA ASTA. Si o rugam plangand sa o termine ca plec acasa. Iar ea spunea ca nu isi mai gaseste linistea in casa aia, ca vrea si ea un televizor la care sa stea si chestii de genul. Asta nu e motiv sa cauti sa iti inseli barbatul. Toti spun ca nu o recunosc si ca s-a schimbat radical in ultimul timp. Poate ca nebunia si stresul pe care il induri cand esti plecat din tara ta este de nesuportat pentru unii. Dar astea sunt lucruri minore in comparatie cu ce ne rezerva viata in viitor. Tentatii sunt la fiecare pas. Dar daca ai capul pe umeri si stii ce vrei in viata, atunci e foarte usor sa iti realizezi visele.(fiind fotograf de nunti, plecasem pentru a face bani de echipament profesional pentru asa ceva si pentru a avea un avans mai consistent pentru un apartament).

Oricum m-ati ajutat sa imi descarc sufletul. Divortul este inevitabil si probabil ca stiam asta dar refuzam sa cred. Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si nu numai.
Răspuns la discuția Va rog fumos sa ma ajutati
Multumesc de raspunsul promt. Si daca fac acest lucru.....ea ce pierde si eu ce castig.
Dupa ce am stat in concubinaj 8 ani de zile cu persoana pe care o iubeam , anul trecut in septembrie am facut nunta. Dupa nunta ne- hotarat sa plecam din tara, pentru un viitor mai bun (am ales Norvegia deoarece aveam o prietena acolo care era casatorita cu un norvegian, si care a fost de acord sa ne ajute). Sotia mea (daca o mai pot numi asa) a gasit servici dupa 2 luni de munca la o fabrica de peste.Dupa vreo 3 luni de munca in acea fabrica a inceput sa se comporte foarte rece, invocand oboseala si lipsa linistei.Nici in casa unde stateam nu mai facea nimic (stateam 8 persoane la comun care fiecare mai faceam mancare, curatenie), iar prietenii nostri au observat chestia asta. M-am rugat de nenumarate ori de ea sa inceteze cu comportamentul acesta si sa isi revina. Iar ea invoca numai chestii rele care s-au intamplat in trecut. Am amenintat-o ca plec acasa si dau divort daca nu se comporta cum trebuie iar ea chiar ma incuraja sa fac pasul asta si ca imi da ea bani de bilet. Mi-am facut chiar bagajele si i-am dat verigheta inapoi spunand ca intre noi s-a terminat.(crezand ca vrea sa faca ceva sa ne fie bine din nou). Dar nici acest lucru nu a contat. Mereu cand venea de la servici statea in camera cu usa inchisa si cu calculatorul in fata....pe facebook. Fiind foarte priceput in calculatoare am instalat un keylogger (adica un program care inregistreaza tot ce se tasteaza pe calculator) ca sa vad si eu ce face ea la calculator.(asta facea de vreo 3 saptamani incoace). Daca i-am reprosat ca nu am mai facut dragoste de 2 luni mi-a raspuns ca ea nu este obiect de folosit iar spunandu-i intr-o zi sa faca ceva de mancare(deoarece eu eram in drum spre casa) a spus ca ea nu este sclava.

Intr-o singura zi (mai exact in 2 ore) am prins-o trimitand mesaje pe facebook catre un coleg de servici...in care spunea ca nu trebuie sa afle nimeni de relatia lor, ca ea il iubeste, si ca ii este dor de el, si ca abia asteapta sa plec acasa si sa-i trimit actele de divort ca sa se bucure de libertatea pe care nu a avut/o in 9 ani de zile, si ca vrea sa ii faca un copil si multe alte chestii grave. Din acel moment eu am plecat din casa(nu de alta dar nu vroiam sa fac vreo prostie care sa ma coste libertatea) si am venit in Italia la fratele meu pentru a ma calma. In acest timp am incercat sa o contactez sa imi spuna si mie de ce a facut asta si sa imi spuna si mie de cand a inceput. Am zis ca macar atata sa merit dupa 9 ani "furati" din viata. Mi-a spus ca adevarul nu o sa- aflu niciodata si ca ea va incepe o viata noua si ca da divort pe motive de calomnie, amenintari, rele tratamente si ca am parasit domiciliul conjugal.
Toti prietenii au fost socati sa afle si sa vada mesajele respective(pe care inca le am). Pana si parintii ei sunt socati. CU toate acestea toti prietenii, nasii stiu ce fel de persoana am fost eu si cat suflet am pus in relatia asta. Toata lumea este de partea mea. M-a durut enorm sa ma lase intr-o tara straina pentru altcineva(care este si un drogat si cu cun copil din alta casatorie). Si plecasem pentru viitorul nostru. Multe sacrificii si vise rupte, iar ea in continuare spune ca nu a facut nimic si ma trateaza ca pe un gunoi si spune ca nu ma poate ierta pentru ca am anuntat pe toata lumea(ca de disperare asta am facut). Ea acum a ramas in Norvegia si o sa ma intorc si eu in curand sa imi fac o viata noua.

Acum ...stiu ca am scris foarte mult dar asta nu este decat in mare din toata povestea.....ce pot sa fac sa o fac sa sufere si sa plateasca pentru tot ce mi-a facut? Pot cere despagubiri pentru ca si-a batut jos de viata mea? Repet inca o data ca am dovezi clare la ce a facut ea. Marturiile prietenilor si a celor care au stat in casa cu noi. Clar este ca nu iti poti bate joc de viata unui om. Si daca faci asta trebuie sa platesti un pret.
Mentionez ca nu avem masini , apartamente, copii sau alte lucruri de impartit.

Va multumesc