avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog fumos sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog fumos sa ma ajutati

Dupa ce am stat in concubinaj 8 ani de zile cu persoana pe care o iubeam , anul trecut in septembrie am facut nunta. Dupa nunta ne- hotarat sa plecam din tara, pentru un viitor mai bun (am ales Norvegia deoarece aveam o prietena acolo care era casatorita cu un norvegian, si care a fost de acord sa ne ajute). Sotia mea (daca o mai pot numi asa) a gasit servici dupa 2 luni de munca la o fabrica de peste.Dupa vreo 3 luni de munca in acea fabrica a inceput sa se comporte foarte rece, invocand oboseala si lipsa linistei.Nici in casa unde stateam nu mai facea nimic (stateam 8 persoane la comun care fiecare mai faceam mancare, curatenie), iar prietenii nostri au observat chestia asta. M-am rugat de nenumarate ori de ea sa inceteze cu comportamentul acesta si sa isi revina. Iar ea invoca numai chestii rele care s-au intamplat in trecut. Am amenintat-o ca plec acasa si dau divort daca nu se comporta cum trebuie iar ea chiar ma incuraja sa fac pasul asta si ca imi da ea bani de bilet. Mi-am facut chiar bagajele si i-am dat verigheta inapoi spunand ca intre noi s-a terminat.(crezand ca vrea sa faca ceva sa ne fie bine din nou). Dar nici acest lucru nu a contat. Mereu cand venea de la servici statea in camera cu usa inchisa si cu calculatorul in fata....pe facebook. Fiind foarte priceput in calculatoare am instalat un keylogger (adica un program care inregistreaza tot ce se tasteaza pe calculator) ca sa vad si eu ce face ea la calculator.(asta facea de vreo 3 saptamani incoace). Daca i-am reprosat ca nu am mai facut dragoste de 2 luni mi-a raspuns ca ea nu este obiect de folosit iar spunandu-i intr-o zi sa faca ceva de mancare(deoarece eu eram in drum spre casa) a spus ca ea nu este sclava.

Intr-o singura zi (mai exact in 2 ore) am prins-o trimitand mesaje pe facebook catre un coleg de servici...in care spunea ca nu trebuie sa afle nimeni de relatia lor, ca ea il iubeste, si ca ii este dor de el, si ca abia asteapta sa plec acasa si sa-i trimit actele de divort ca sa se bucure de libertatea pe care nu a avut/o in 9 ani de zile, si ca vrea sa ii faca un copil si multe alte chestii grave. Din acel moment eu am plecat din casa(nu de alta dar nu vroiam sa fac vreo prostie care sa ma coste libertatea) si am venit in Italia la fratele meu pentru a ma calma. In acest timp am incercat sa o contactez sa imi spuna si mie de ce a facut asta si sa imi spuna si mie de cand a inceput. Am zis ca macar atata sa merit dupa 9 ani "furati" din viata. Mi-a spus ca adevarul nu o sa- aflu niciodata si ca ea va incepe o viata noua si ca da divort pe motive de calomnie, amenintari, rele tratamente si ca am parasit domiciliul conjugal.
Toti prietenii au fost socati sa afle si sa vada mesajele respective(pe care inca le am). Pana si parintii ei sunt socati. CU toate acestea toti prietenii, nasii stiu ce fel de persoana am fost eu si cat suflet am pus in relatia asta. Toata lumea este de partea mea. M-a durut enorm sa ma lase intr-o tara straina pentru altcineva(care este si un drogat si cu cun copil din alta casatorie). Si plecasem pentru viitorul nostru. Multe sacrificii si vise rupte, iar ea in continuare spune ca nu a facut nimic si ma trateaza ca pe un gunoi si spune ca nu ma poate ierta pentru ca am anuntat pe toata lumea(ca de disperare asta am facut). Ea acum a ramas in Norvegia si o sa ma intorc si eu in curand sa imi fac o viata noua.

Acum ...stiu ca am scris foarte mult dar asta nu este decat in mare din toata povestea.....ce pot sa fac sa o fac sa sufere si sa plateasca pentru tot ce mi-a facut? Pot cere despagubiri pentru ca si-a batut jos de viata mea? Repet inca o data ca am dovezi clare la ce a facut ea. Marturiile prietenilor si a celor care au stat in casa cu noi. Clar este ca nu iti poti bate joc de viata unui om. Si daca faci asta trebuie sa platesti un pret.
Mentionez ca nu avem masini , apartamente, copii sau alte lucruri de impartit.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:21, 25 Iulie 2009
Puteti inainta actiune de divort unde sa cereti desfacerea casatoriei din culpa exlusiva a sotiei. Daunele de natura celor invocate de dvs. nu se prea regasesc in dreptul romanesc.
Multumesc de raspunsul promt. Si daca fac acest lucru.....ea ce pierde si eu ce castig.
Raspunsul este:divortati!
Nu se pot cere daune pentru ceea ce invocati d-voastra, pentru ca legislatia romana nu are reglementari in acest sens.

Ea ce pierde?! Nimic deocamdata, caci asta este dointa ei.
D-voastra. ce castigati? Dreptul la o viata mai buna si linistita.

P.S. Este posbil ca undeva d-voastra sa nu fi observat unde ati gresit, pentru ca o relatie de 9 ani nu se stinge pur si simplu.
Nu a fost o reala si onesta comunicare intre d-voastra. ori daca a existat pe drum a disparut cu totul.
Revedeti intreaga relatie de la inceput punand pe hartie toate asteptarile ei si toate asteptarile d-voastra sivedeti cum de s-a ajuns in situatia asta.
Oricum fiti fericit ca nu aveti impreuna copii, caci nu va puteti inchipui trauma lor intr-un asemenea caz.

"Vreau sa am seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba,curajul de a le schimba pe cele pe care le pot schimba si intelepciunea de a le distinge intotdeauna"/Kurt Vonnegut jr.-Abatorul nr.5

Va voi da acelasi sfat ca si dl.consilier.Divortatati cat mai repede cu putinta,daca puteti chiar de comun acord, pentru a termina cat mai repede cu o legatura,care se pare ca de la inceput a fost sortita esecului.
Conform legislatiei romane,mai mult decat un divort nu puteti obtine.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Despre divort betina betina sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :( nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar ... (vezi toată discuția)
Motiv de divort floricamaria floricamaria sotul meu prezinta dezinteres pt viata de familie, in loc sa isi petreaca mai mult timp cu mine ,el se intalneste cu prietenii si joaca carti, desi eu nu sunt ... (vezi toată discuția)