avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Desfacerea casatoriei poate avea loc :
- prin acordul sotilor
- din vina exclusiva a unui sot
- din vina ambilor soti

Motive de divort se pot invoca multe, cu conditia ca acestea sa fie temeinice astfel incat instanta dupa administrarea probelor sa pronunte desfacerea casatoriei.
Cel mai simplu este sa divortati prin acordul partilor.
hmmmm...pai nu stiu exact daca si sotul vrea divortul....de fapt deocamdata nici eu nu stiu sigur daca vreau sa divortez...cred doar ca asta e solutia cea mai buna....
ziceti de cauze..ar fi mai multe cauze pt care as vrea sa divortez cum ar fi faptul ca nu ma simt iubita, sotul nu prea imi ofera iubirea si sprijinul de care am nevoie....este distant....lipsa de afectivitate....ne certam des...sotul este tot nemultumit in ultima vreme....
ma gandesc ca lucrurile astea se intampla din lipsa de dragoste din partea lui...iar acest lucru m-a distantat si pe mine de el...:((am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa divortez...suntem tineri si am putea sa o luam de la capat mult mai usor...decat sa tot tragem de casnicie....daca se poate numi asa.....si mai tarziu sa ajungem tot la divort...
in cazul in care eu doresc si el nu doreste sa divorteze cum se procedeaza...cat timp poate sa tina divortu...ce motive ar trebui sa itentez ca sa am castig de cauza?
Eu zic sa faceti o cerere de chemare in judecata pt culpa sotului si apoi mai vedeti.
Pt acord este necesar sa vina cu dvs la instanta cand depuneti cererea si sa semneze si el.
Vrea el oare sa se procedeze asa?

Daca aveti avocat dureaza 2 termene dupa stiinta mea.Si fara avocat ar putea dura tot 2 termene.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
off pai nu stiu cum ar reactiona....deocamdata nici macar nu am discutat cu el despre divort...ma gandesc sa ma mut mai intai....sa stam separati....
dar in cazul in care el nu-si da acorul..nu vrea sa divorteze sub nici o forma.....se poate sa dureze ani de zile?
Nu va dura ani de zile dar poate ca ar trebui sa ii spuneti despre divort inainte de a-l intenta.
Oricum, sfatul meu este sa fiti hotarata daca deschideti divortul pt ca altfel veti pierde banii pt avocat si taxa catre stat.
Sau va poate redacta un avocat actiunea si apoi va mai ganditi.
Poate ca ar trebui sa cautati in orasul dvs.

avocatClaudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)