avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort si partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort si partaj

eu sant separata de sot de 11 ani,nu am divortat pentru ca nu vroiam ca fetele sa fie puse in situatia de a alege,avem 3 fete care la acest moment sant majore,dar eu ca mama am avut grija de ele timp de 4 ani pana la majorat,neprimind niciun ajutor din partea sotului.Sotul acum vrea sa divortam pentru ca el sa se poata recasatori.Eu nu sant in tara,el are avocat,din cate am inteles,dar eu nu sant de acord cu divortul daca nu facem si partajul,iar el spune ca la partaj nu se prezinta.Ce se intampla daca eu nu ma prezint la divort?Si ce se intampla daca se termina si asa divortul,in absenta mea,iar eu v-oi baga partajul iar el nu se v-a prezenta?Cat dureaza divortul daca eu nu ma prezint?Va multumesc.Daca sotul are avocat,dar el este pecat din tara,trebuie sa se prezinte personal,find el reclamantul,sau il reprezinta avocatul?Daca eu nu sant de acord ii trebuie martori?
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
costinela01, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:28, 3 Decembrie 2016
Buna ziua,
Legal este ca la divort sa se prezinte reclamantul si nu neaparat paratul.
Puteti sa va angajati un avocat care prin procura speciala sa va reprezinte interesele si sa introduca si cererea pentru partaj.
La partaj nu trebuie sa se prezinte niciuna din parti in persoana ci doar avocatul reclamantului.
Contactati un avocat care sa va sprijine.
Va multumesc tare mult.Divortul se v-a termina doar din culpa mea?Ii trebuie martori?Daca o sa trimita citatie si eu nu sant la adresa,pt ca lucrez in afara,ce se intampla?
Divortul si partajul sunt 2 dosare distincte.

Nu ne spuneti ce a cerut sotul in actiunea de divort. Daca a cerut desfacerea casatoriei din culpa dvs exclusiva si daca dvs nu va prezentati/nu formulati o intampinare/ nu propuneti martori in sustinerea pozitiei dvs/ nu va angajati avocat etc atunci este posibil ca instanta sa desfaca casatoria din vina dvs.

Daca sotul a cerut desfacrea din culpa comuna sau ca urmare a separatiei indelungi in fapt, atunci asa se va motiva hotararea.

Daca nici unul dintre dvs nu sunteti in tara, atunci nu este obligatorie prezenta personala in fata instantei, ci puteti fi reprezentati prin avocat.

Dosarul de partaj va fi unul distinct, care va avea o durata mai mare si va implica costuri mult superioare. Cel mai bine ar fi fost sa faceti atat divortul cat si partajul de comun acord in fata unui notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)
Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)