avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Apartamentul nu intra in discutie nici dupa 50 de ani de casatorie, ati fost informata eronat. Pentru restul bunurilor, se vor face expertize de evaluare, asta doar in cazul in care nu va intelegeti cu privire la valoare .
In ceea ce priveste conturile, problema e mai delicata, ar trebui sa faceti dvs. investigatii. In cazul in care sunteti sigura ca exista va emite instanta adresa catre banca.
multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor! acum sunt lamurita si stiu cum stau ;)
Nu putetiprimi niciujn extras de cont in privinta contului altei persoane, cont pe care nu aveti nicio imputernicire. Indiferent cine este acea persoana!
Bunurile se impart conform valorii lor la data partajului, adica 500 de lei TV si tot asa...
Conturile si toate bunurile se impart conform unui procent care se va stabili ori de comun acord de catre soti, ori in urma aratarii tuturor veniturilor fiecarui sot.
Daca doriti o prezentare mai amanuntita, un avocat va va putea prezenta aceste loucruri. Mai ales ca noi putem avea o viziune de actiune diferita de avocatul care va va reprezenta, astfel incat e important sa vedeti exact acea viziune cu care mergeti mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)