avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Aha! De fapt mesajul dvs. era un argument in sprijinul punctului de vedere exprimat de mine. :) si ... o circumstanta atenuanta pentru cea care a propus cererea de divort din culpa exclusiva a reclamantei. Ceva de genul ... s-au mai vazut astfel de sustineri si pe la ... case mai mari. (initial am decodificat gresit measajul dvs. :coffee:
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
romascanu, moderator
Da, exact, dar eram interesata de subiect in mod direct. Nu sunt de specialitate juridica, insa cu ceva ani in urma am avut parte de un divort de cosmar, si inca de "cosmar" este o exprimare foarte gentila, pentru ca m-am chinuit aproape 3 ani pana l-am obtinut. Adica am obtinut solutionarea celei de a 4-a cereri de divort. Primele 3 mi s-au respinsa ca nesustinute, ca mult iubitul me fost (slava Cerului) sot ma inchidea in casa si nu ma puteam prezenta la termen. Ajunsesem intr-o stare in care mai aveam putin si-i spargeam capul daca as fi putut. Nu are vreun sens sa expun motivele care au dus la aceasta situatie, nici nu vreau sa mi le mai amintesc, dar intr-o ultima faza, am vrut sa iau toata vina asupra mea, numai pentru a obtine divortul, moment in care am aflat ca nu este admisibila o asemenea cerere, fapt care mi s-a parut extrem de injust. Si raportat la unicul motiv invocat in decizia CC, sustragerea de la lipsa de responsabilitate in privinta minorilor bla bla, inca mi se pare la fel. Atunci o asemenea prevedere, dara ar fi fost admisibila, m-ar fi salvat. Si am ramas interesata de subiectul respectiv. Daca am fost cu ceva deplasata in exprimarea anterioara fata de d-voastra, d-na Nicoleta, imi cer scuze, pentru ca singura vizata era doar prevederea legala, cand am citat unul din cuvintele utilizate de domnia voastra. Dar nu as dori nici macar fostului sot (sau poate lui i-as dori asa, putin) sa fie nevoit sa suparavietuiasca intr-o atare situatie.
Multumesc domnilor avocati si consilieri si in special domnului elis,pt cererea data,cu putine modificari am folosit-o,astazi am depus cererea la judecatorie.Restul ce v-a urma,voi vedea cum voi solutiona pe parcurs.MULTUMESC.>:d
pentru betina....se spune o vorba "nu lasa pasarea din mina pe cioara de pe gard"....adica convinge-te inainte de a te arunca asa (CA SA NU DAI DIN LAC IN PUT)ca schimbul se merita intr-adevar,ca acasa ai cioara si ca intr-adevar noul iubit este pasarea (si nu lupul sub blana de miel). Cind esti indragostit ti se pare totul roza,asa ca tinzi sa crezi si sa iti pictezi o viata minunata cu noul iubit. Trebuie insa sa te gindesti ca in momentul,in care acesta nu mai este pe post de iubit,ci prieten oficial ar putea sa iti arate fete,pe care nu le-ai cunoscut,asa tu ajungind sa regreti pasul facut.Barbatii,care sparg o familie si se incurca cu femei casatorite nu au o personalitate prea puternica (parerea mea si mi-o respect).
Plus mai gindeste-te la inca ceva: oare este dracul chiar asa de negrul ,adica sotul tau??,la urma urmelor nu el a luat-o pe carari straine,ci tu!!!!....e usor sa pui toata vina pe altii,dar te-as sfatui sa iti dai ochelarii roz jos si poate vezi realitatea altcumva.
Si inca ceva.inceteaza a-ti trai viata in inselaciune si minciuna,termina cu nehotaririle:"ori la bal ,ori la spital!!(asa se spune pe la noi)!",spune-i sotului despre iubitul tau,el nu merita poate toate astea.

Mary355 a scris:

pentru betina....se spune o vorba "nu lasa pasarea din mina pe cioara de pe gard"....adica convinge-te inainte de a te arunca asa (CA SA NU DAI DIN LAC IN PUT)ca schimbul se merita intr-adevar,ca acasa ai cioara si ca intr-adevar noul iubit este pasarea (si nu lupul sub blana de miel). Cind esti indragostit ti se pare totul roza,asa ca tinzi sa crezi si sa iti pictezi o viata minunata cu noul iubit. Trebuie insa sa te gindesti ca in momentul,in care acesta nu mai este pe post de iubit,ci prieten oficial ar putea sa iti arate fete,pe care nu le-ai cunoscut,asa tu ajungind sa regreti pasul facut.Barbatii,care sparg o familie si se incurca cu femei casatorite nu au o personalitate prea puternica (parerea mea si mi-o respect).
Plus mai gindeste-te la inca ceva: oare este dracul chiar asa de negrul ,adica sotul tau??,la urma urmelor nu el a luat-o pe carari straine,ci tu!!!!....e usor sa pui toata vina pe altii,dar te-as sfatui sa iti dai ochelarii roz jos si poate vezi realitatea altcumva.
Si inca ceva.inceteaza a-ti trai viata in inselaciune si minciuna,termina cu nehotaririle:"ori la bal ,ori la spital!!(asa se spune pe la noi)!",spune-i sotului despre iubitul tau,el nu merita poate toate astea.

:offtopic:
Nu cred ca este cazul sa judecam oamenii pe un forum destinat gasirii unor solutii, sfaturi ori pareri la problemele cu care se confrunta.
Puteati sa faceti acest lucru folosind mesajele private.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj costinela01 costinela01 eu sant separata de sot de 11 ani,nu am divortat pentru ca nu vroiam ca fetele sa fie puse in situatia de a alege,avem 3 fete care la acest moment sant ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)