avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Da, dar pensia asta o solicita copiii si nu dvs. pentru ei. De-acum sunt majori, stau singuri in instanta, fac singuri cerere. Nu le amestecati cu divortul ca iese o varza.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
romascanu, moderator
[Da, dar astfel de sfaturi le puteti primi la o discutie fata in fata.
Sfaturile de aici nu sunt decat idei iesite dintr-un joc de-a ghicitul si nu tin loc de consultanta dupa cum un leucoplast nu tine loc de interventie chirurgicala (o sa folosesc fraza asta pana se va plictisi lumea de ea).

a zis Nico.

Sunt de acord cu Nico.Informatiile generale de aici sunt foarte utile dar fiecare caz in parte are particularitatile lui si avocatul care se ocupa de caz o face cum crede el ce este mai bine si isi asuma si responsabilitatea concreta asupra solutiei care va rezulta.

avocat Claudiu Lascoschi
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Desi este offtopic acest mesaj .... chiar as vrea sa vad si eu pe acel avocat care isi asuma responsabilitatea concreta asupra solutiei ce -o va da instanta :-/

Parerea mea este ca se poate si fara avocat sa se descurce cineva. :)
Buna seara Betina,

colegii mei au enumerat modalitatile in care poti divorta, insa as vrea sa iti mai sugerez o varianta; nu este tocmai "ortodoxa" sau prea des intalnita, dar iti da posibilitatea sa inchei elegant casatoria, fara sa fie nevoie ca sotul sa isi dea acordul in vreun fel, si totodata relativ rapid.

si anume, poti introduce cererea de divort, din vina ta exclusiva, administrand in sustinerea ei, proba testimoniala cu 1-2 martori, in functie de ce opineaza instanta;

stiu ca la prima vedere pare o masura cam radicala, dar am avut cazuri in care sotiile era brutalizate(din fericire la tine situatia este foarte diferita) si doreau sa divorteze, insa sotii se opuneau;

cel mai recent caz l-am avut acum cateva luni, cand mi-a venit o fata, impreuna cu mama ei, terorizate amandoua de sotul fetei; asa ca am inaintat cererea de divort din vina ei exclusiva, cu o motivare eleganta, gen nu mai simte afectiune, relatiile au fost deteriorate grav si iremediabil si nu mai intelege sa continue casatoria; intre timpul dintre depunerea cererii si termen, sotia a parasit si domiciliul conjugal, asa ca am depus o nota scrisa, care insa nu a mai fost necesara; dosarul s-a finalizat rapid pentru ca dupa 3 saptamani, la termen, sotul si-a dat acordul pentru desfacerea casatoriei si s-a terminat in 5 minute, fara administrare probe (la divortul prin acord nu sunt necesare);

asadar, poti cita 2 prieteni, cunostinte, vecini, care sa spuna ca stiu situatia iar tu doresti sa inchei casatoria pentru ca nu va mai intelegeti; chiar daca sotul se opune, se va mai acorda doar un termen, asa-zis pentru impacare; si cam acestea ar fi punctele mai importante;

iti urez multa bafta, oricare ar fi decizia ta!

ancaandrei a scris:

poti introduce cererea de divort, din vina ta exclusiva, administrand in sustinerea ei, proba testimoniala cu 1-2 martori, in functie de ce opineaza instanta;

Asta e cea mai mare stupizenie. Unde ai auzit tu divort pronuntat din vina exclusiva a reclamantului, daca paratul nu are cerere reconventionala? :-/:slap:

Eu am o vorba: sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj costinela01 costinela01 eu sant separata de sot de 11 ani,nu am divortat pentru ca nu vroiam ca fetele sa fie puse in situatia de a alege,avem 3 fete care la acest moment sant ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)