avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
aurelia_vasile a scris:

un sfat specializat mi-ar prinde bine.

Da, dar astfel de sfaturi le puteti primi la o discutie fata in fata.
Sfaturile de aici nu sunt decat idei iesite dintr-un joc de-a ghicitul si nu tin loc de consultanta dupa cum un leucoplast nu tine loc de interventie chirurgicala (o sa folosesc fraza asta pana se va plictisi lumea de ea).

Daca el n-are de gand sa vina in instanta decat sa "semneze definitiv" atunci nu va veti descurca cu modelul de cerere dat de elis... O sa va trebuiasca o cerere motivata.. si daca lui ii vine cheful de a trece prin instanta, atunci veti putea divorta prin acord, daca nu, o sa aveti nevoie si de cel putin un martor. Iar partajul nu trebuie sa fie neaparat deodata cu divortul...
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
romascanu, moderator
Am vrut sa depun ieri cererea de divort la tribunal,dar nu am stiut sa o formulez,acum ma hotarasem pt maine dimineata,am ajuns la concluzia ca nu se mai merita sa astept,nici nu mai am ce astepta,cei care gresesc suntem eu si copii,el este perfect.Am vazut ca nu se potriveste perfect cererea data de domnul elis,dar nu am alta......
cererea postata era pentru divortul prin acordul partilor ...... dvs o puteti modifica sau puteti solicita ajutorul unui avocat pentru redactarea ei
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca folosesc cererea data de d-voastra,trebuie sa mergem impreuna cand o depunem?Sau pot sa o depun eu si el sa semneze ulterior? Lucreaza doar dimineata,de asta intreb.Va multumesc
Da, trebuie sa fiti prezenti amandoi ..... in cazul divortul prin acordul ambilor soti cererea se semneaza de catre amandoi sotii.

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)