avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Daca nu este de acord cu divortul, atunci faceti o cerere de chemare in judecata prin care solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ......
Durata unui proces depinde multi factori ..... poate sa dureze mult timp sau mai putin
Referitor la motive :-/ .... nu cred ca este o solutie sa vi le sugeram noi , mai bine ne spuneti dvs care sunt motivele din care cauza casnicia dvs nu mai merge si noi ne putem da cu parerea daca sunt bune sau nu ....
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pasul 1 - incercati sa discutati cu el
Pasul 2 - chiar daca nu e de acord cu divortul, dar dvs considerati ca nu mai poate continua acesta casatorie, formulati o cerere pentru desfacerea casatoriei din culpa ambilor soti. Nu va ajuta la nimic, dar la absolut nimic, faptul ca veti obtine divortul din vina lui. Nu faceti decat sa creati o furtuna de orgolii inutile in loc sa divortati civilizat. Poate ca in discutie va spune nu, dar pus in fata unei cereri de divort din culpa comuna si motivata frumos nu va avea de obiectat (de cele mai multe ori asa se intampla in practica) Sau poate... cine stie. Am un termen in Spatamana Mare si clienta mi-a spus deja ca, daca ar fi stiut ca sotul ei se va schimba atat de mult dupa cererea de divort ar fi facut-o mai demult, asa ca deocamdata nu mai divorteaza
romascanu, moderator
hmm....pai cauze am spus ceva mai sus....nu ne mai intelegem..nu comunicam suficient...nu am cu cine:(..ne-am distantat foarte mult pe plan afectiv in ultima vreme....ceea ce este intre noi este mai mult o obisnuinta....
din aceasta cauza eu m-am apropiat fara sa-mi dau seama de o alta persoana...si am ajuns sa ne iubim....stiu ca nu sunt:innocent: dar dragostea cand vine.....oricum nu ma astept sa inteleaga asta nimeni .............mie mi-e greu sa divortez....dar nici nu vreau sa mi irosesc viata langa o persoana in care nu am sprijin...in care nu am incredere totala ca ma iubeste...sa ma trezesc dupa cativa ani ca-mi pare rau ca nu am divortat.....nu stiu daca motivele pe care le-am spus pot fi o cauza in caz de divort....pot fi?
betina, utilizator
Pai nu prea sunt... Vor trebui un pic "coafate". Omul nu poate sa cera divortul dand vina doar pe el insusi...

Si apoi, iarta-ma ca iti dau un sfat pe care nu mi l-ai cerut.. sau mai bine zis un citat...pentru ca ai folosit doua cuvinte care nu sunt deloc sinonime
Dragostea e o stare exceptionala. Iar starile exceptionale nu pot tine. Evolutia dragostei e comparabila cu evolutia unei boli. Si-ntr-o boala, criza nu poate tine o viata. Viata poate tine de o criza, dar criza nu tine o viata.
Doamna, divortul il puteti obtine "coafat" cum a spus colega mea mai sus.
Important este sa fiti si dvs. convinsa ca faceti ceea ce trebuie.

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)