avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :(
nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar trebui ca divortul s afie ceva complicat...sa apara complicatii....
as vrea sa stiu exact cum se procedeaza in cazul in care ma decid sa divort...ca nu am mai intalnit cazuri apropiate de divort si habar nu am.....
nu stiu daca sotul meu va fi de acord sa divortam....asa ca ma gandesc ca divortul va tine o perioada de timp...din ce cauze ar trebui sa divortez pentru ca sa nu dureze mult timp ?
Va multumesc.Iar pt o cerere din culpa comuna din cate am inteles se v-a chema si martor sau martori,la primul termen? Asta stiu ca pot sa o depun singura.
Da, pentru o asemenea cerere este necesara audierea unor martori.
Sigur puteti depune singura o astfel de cerere.
Tocmai am citit ceva scris de o fata de 18 ani,sa inteleg ca chiar daca copii sunt majori,dar sunt inca in studii li se plateste pensie alimentara?...Eu auzisem ca nu se mai da nimic,unul din baieti este student la constructii in bucuresti primul an si mai eset si fata cls a x-a.Au copii drept la pensie alimentara chiar daca sunt majori?Imi cer iertare pt ca va pun atatea intrebari,dar doresc sa stiu ce este de facut.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
aurelia_vasile, utilizator
V-ar prinde bine un avocat si in ceea ce priveste divortul cit si partajul.Un partaj voluntar la notariat,va costa mult,iar daca faceti un partaj judiciar si la primul termen incheiati o tranzactie,v-ar costa mult mai putin decit la notariat .Asta e posibil numai cu ajutorul unui avocat!
ALICE STRECHEANU, Avocat
Au dreptul la pensie pina la terminarea studiilor.Pensia se da in scopul ingrijirii ,cresterii si educarii copiilor rezultati din casatorie.
ALICE STRECHEANU, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj costinela01 costinela01 eu sant separata de sot de 11 ani,nu am divortat pentru ca nu vroiam ca fetele sa fie puse in situatia de a alege,avem 3 fete care la acest moment sant ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)