Sunt angajat la o societate comerciala care a intrat in insolventa. Pentru luna mai s-au dat avansurile tarziu prin 20 iunie, dar mie nu mi s-a avans ci mi s-au trecut toti bani la plata, fiindca am fost 10 zle in concediu de odihna. Deci toti colegi de munca au luat avans iar eu nu. Pentru luna iunie nu s-a dat la nimeni nici un ban, nici pana astazi. In data de 20.07.09 s-a tinut o sedinta la sediul firmei si judecatorul sindic le-a spus sefilor de sectii ca pentru luna mai nu se mai dau decamdata bani ci se vor da in decurs de 3 luni s-au mai mult. Deci in concluzie eu nu am primit nici un ban de la 1mai si pana in prezent 25 07 09. Ma inereseaza daca s-a procedat corect cu blocarea banilor pe luna mai si nu sunt sigur daca se vor mai da. Cum as putea proceda sa-mi recuperez banii pe luna mai, macar avansul caci dupa cum am spus colegii si-au luat macar avansurile. Pentru luna iunie sunt promisiuni ca se vor da banii dar nu se stie cand.
Am 57 de ani si 6 luni, ani lucrati 37 cu tot cu armata din care 27 ani si 3 luni grupa 2. Am primit un raspuns ca pot iesi la pensie de drept la 59 de ani sau la pensie anticipata la 60 de ani . Am o intrebare, ce insemna pensie anticipata? Poate cineva sa-mi expilce ce inseamna pensie anticipata, dupa ce ma pot pensiona de drept?