Am 57 de ani si 6 luni, ani lucrati 37 cu tot cu armata din care 27 ani si 3 luni grupa 2. Am primit un raspuns ca pot iesi la pensie de drept la 59 de ani sau la pensie anticipata la 60 de ani . Am o intrebare, ce insemna pensie anticipata? Poate cineva sa-mi expilce ce inseamna pensie anticipata, dupa ce ma pot pensiona de drept?
Stagiul de cotizare: Ati realizat atat stagiul minim de cotizare, de 15 ani, cat si stagiul complet de cotizare, de 35 de ani.
Am luat in considerare cu aproximatie datele prezentate de dvs., intrucat armata este perioada asimilata stagiului de cotizare si nu este avuta in vedere la acordarea pensiei anticipate partiale.
Stagiului efectiv lucrat de dvs. i se adauga 6 ani si 9 luni stagiu aferent perioadei lucrate in grupa II de munca.
Varsta standard de pensionare: Avand in vedere varsta dvs. actuala, varsta standard de pensionare este de 65 de ani.
1. Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 59 de ani, varsta standard fiind redusa corespunzator pentru activitatea desfasurata in grupa a II-a de munca.
2. Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani. Banuiesc, totusi, ca veti opta pentru limita de varsta, nu-i asa? :)
Iesire la pensie
Valer1234
Am 49 de ani, lucrez din anul 1980 si am 19 ani si 8 luni grupa 1 iar grupa speciala 6 ani si 4 luni. As vrea sa stiu cand ies la pensie iar ani de servici am ... (vezi toată discuția)