MIHAI GRIGORE a scris:
Cata vreme respectivul justitiar apostat pe un forum public trebuia sa se supuna regulamentului de functionare al acelui forum. Odata postate informatiile devin nu numai publice dar si proprietatea administratorului forumului care poate face orice doreste cu ele. Iar identitatea userului(IP_ul acestuia ) poate fi divulgata in cazul in care este vorba de acuze grave care pericliteaza credibilitatea persoanei acuzate si ii aduce prejudicii de imagine...! Parerea mea!B-)
1)informatiile au fost sterse de moderatori,deci cam care ar fi probele intr-un eventual proces??
2)asta e parerea dvs,dar legea ce spune??Din cate stiu identitatea userului care are un anumit IP nu se divulga asa usor.In mod clar n-a avut acordul nici unui procuror.
Si,e plin internetul de acuze grave sau mai putin grave la adresa unora sau altora...vedeti forumurile ziarelor.
Iar definitia calomniei zice asa "Afirmarea in public,..."
"public" asta,ce inseamna dpdv juridic??Internetul nu prea e public in sensul propriu al cuvantului,el e un mediu virtual!Plus de asta,cand afirmi ceva de fata cu diverse persoane,la TV,in ziare,etc, exista probe clare,martori.Dar cand o faci pe internet,ce probe sunt??Ca s-a scris de la un anumit IP?Pai de la un anumit calculator pot scrie mai multe persoane,ba am inteles ca IP-urile mai pot fi si "furate"...adica sa scrie altcineva si sa apara IP-ul tau.Cam care ar fi probele care sa lege o persoana de un calculator,nu vad...Mai ales pentru niste simple afirmatii despre cineva,nu cred ca se complica nici un procuror cu anchete sofisticate.
Si oare exista pana acum cazuri de calomnie pe Internet solutionate favorabil??N-am auzit.