avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

Ce efecte poate avea o amenda penala??Interzicerea unor drepturi??Dar relativ la contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:36, 27 Iulie 2009
Amenda nu interzice drepturi, insa hotararea judecatoreasca prin care a fost stabilita poate sa o faca.
Depinde de hot. si de angajator. In principiu nu are o legatura directa
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
dorians, utilizator
Si inca ceva: o amenda penala apare evidentiata in cazier un an incepand de la data platii. Adica dupa un an sunteti reabilitat de drept....
amenda penala este inscrisa in cazier si exista posibilitatea sa aveti probleme in momentul in care veti dori sa schimbati locul de munca.
Amenda penala , ca si antecedent penal , (e , in esenta , o pedeapsa penala ) in timpul executarii , e insotita de pedepse accesorii ( care sunt cele prevazute de art . 64.C.Penal ) .Dupa executarea acesteia , pot fi dispuse si pedepse complementare , pe o durata de maxim 10 ani .
Dintre acestea amintesc : drept de a alegere sau a fi ales , dreptul de a-si exercita profesia de care s-a folosit in vederea savarsirii infractiunii , dreptul de a fi tutore sau curator.
Reabilitarea pedepsei cu amenda se efectueaza dupa scurgerea unui termen de 3 ani , e si una de drept .Termenul curge de la data cand pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata.

Amenda penala trebuie sa fie in mod expres prevazuta de lege , alaturi de pedepasa cu inchisoarea, ca pedeapsa alternativa, iar instanta sa o aprecieze ca oportuna aplicarea acesteia , nu e obligatorie sa fie aplicata .
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
user85 a scris:

Ce efecte poate avea o amenda penala??Interzicerea unor drepturi??Dar relativ la contractul de munca?

Ar fi de preferat sa primiti o amenda administrativa si nu o amenda penala.
Daca e vorba de o fapta de o gravitate relativ redusa incercati sa va angajati avocat.
Consecintele ulterioare vor depasi cu mult costurile cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)
Solutie hotarare penala oug nr. 195/2002 georgeclinciu georgeclinciu [quot]H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu aplicarea art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpatul CG, , la o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare :in cazul unei amenzi penale platita in 2002 olden olden pentru identitate falsa in caz de radiere din cazierul judiciar imi confera dreptul de a fi fondator sau administrator la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)